ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ερντογάν: Αδιαμφισβήτητα τα δικαιώματα Τουρκίας και Τ/κ στην Αν. Μεσόγειο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τις ΗΠΑ να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας

Αδιαμφισβήτητα είναι τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/κ στην ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και κάλεσε τις ΗΠΑ να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και να την στηρίξει ώστε να αποτραπεί η ένταση. 

Σε ομιλία του στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στην ανατολική Μεσόγειο είναι αναμφισβήτητα».

«Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τ/κ. Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ σε αυτή τη διαδικασία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και να μας στηρίξει για να αποτραπεί η ένταση. Μπορεί η χώρα μας σε κάποια πεδία να έχει διαφορετική άποψη. Αλλά η προτεραιότητα αυτής της συμμαχίας να αγωνίζεται με συνέπεια μαζί έναντι ης κοινής απειλής αποτελεί όρο. Τα μεγαλύτερα προσκόμματα που υπάρχουν εδώ θα δώσουν το μεγαλύτερο πλήγμα στη συμμαχία μας, στο κύρος της συμμαχίας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Για τους S-400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι σχέσεις που έχει αναπτύξει η Τουρκία με διάφορες χώρες στην περιοχή δεν είναι εναλλακτικές αλλά συμπληρωματικές, προσθέτοντας: «Δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια αναζωπύρωσης της συζήτησης για τους S400. Για να να μπορεί κάποιος να κάνει εικασίες για τους ελιγμούς μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η ιστορία και η γεωγραφική μας θέση. Δίνουμε σημασία στο να είναι λίμνη ειρήνης η Μεσόγειος την οποία βλέπουμε ως λίκνο του πολιτισμού». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «για την Τουρκία η οποία είναι μία μεσογειακή χώρα στα νοτιο-ανατολικά της συμμαχίας, οι γείτονές μας είναι ταυτόχρονα και γείτονές μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί και να προσπαθούμε να αναπτύσσουμε νέες ιδέες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ