ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ερντογάν: Τα επεισόδια στην Μεσόγειο δεικνύουν ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «δεν ξεχάσαμε ποτέ ξεχάσαμε την ταλαιπωρία που πέρασε η Τουρκία στο θέμα των εξοπλισμών και των πυρομαχικών»

«Τα επεισόδια στην Μεσόγειο δεικνύουν ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες κατά την τελετή παράδοσης της νέας κορβέτας «Κιναλιαντα» στον τουρκικό στρατό.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «δεν ξεχάσαμε ποτέ ξεχάσαμε την ταλαιπωρία που πέρασε η Τουρκία στο θέμα των εξοπλισμών και των πυρομαχικών», ενώ μίλησε για τις επιτυχίες της Τουρκίας στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. «Ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια η αιτία της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε, την μία μετά την άλλη, ήταν να εμποδίσουν την Τουρκία να πετύχει αυτό το στόχο. Το έλεγα συνέχεια ότι δεν μπορούν να πετύχουν. Αλλά αφού ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα θα υποστούν και τις συνέπειες», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως «τα επεισόδια στην Μεσόγειο, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, καταδεικνύουν ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα».

Η κορβέτα Κιναλίαντα (Πρώτη) η οποία είναι η τέταρτη στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από το πρώτο νησί των Πριγκιποννήσων της θάλασσας του Μαρμαρά έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς. Για την κορβέτα η ταχύτητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 54 χιλιόμετρα έχει σχεδιαστεί και ειδικό λογότυπο από τον καθηγητή Ομέρ Ερκμέν ο οποίος από το 2001 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει πάνω από 300 σήματα για τις ανάγκες του τουρκικού στόλου. Στο λογότυπο αναγράφεται το σλόγκαν «Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα». Στο λογότυπο απεικονίζεται επίσης η κορβέτα F514 μπροστά από το πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, η τουρκική σημαία, ένας πύραυλος να εκτοξεύεται από την κορβέτα και ένα ελικόπτερο που θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται στην κορβέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ