ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:00
26°
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Η ΕΕ κινείται νομικά εναντίον της Βρετανίας

Newsroom K

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, χρειαζόταν την έγκριση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, για να θέσει σε ισχύ την επιστολή προς τη Μεγάλη Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιδρά στις βρετανικές κινήσεις, οι οποίες παραβιάζουν τη Συμφωνία Αποχώρησης του Brexit, όπως είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, χρειαζόταν την έγκριση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, για να θέσει σε ισχύ την επιστολή προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτή η επιστολή αναφέρει πως παραβιάζονται τα άρθρα 4 και 5 της Συμφωνίας Αποχώρησης ενώ προειδοποιεί πως εάν το νομοσχέδιο Εσωτερικής Αγοράς περάσει από τη Βουλή της Βρετανίας, θα πρόκειται για παραβίαση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

«Το νομοσχέδιο είναι εκ φύσεως παραβίαση της συμφωνίας αποχώρησης. Εάν περάσει όπως είναι θα είναι πλήρης παραβίαση του πρωτοκόλλου μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Αποφασίσαμε να στείλουμε επίσημη επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση με την οποία την καλούμε να στείλει τις παρατηρήσεις της εντός ενός μήνα» είπε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Κομισιόν ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση εξηγήσεις μέσα σε ένα μήνα. Διαφορετικά η όλη διένεξη μπορεί να καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πρακτικά, μέχρι να γίνει αυτό, υπάρχει χρόνος Λονδίνο και Βρυξέλλες να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία ώστε το θέμα να διευθετηθεί μέσω της συμφωνίας.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για το brexit παραμένουν σε αδιέξοδο.

Πηγή: Ert

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ