ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:28
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Η Ρωσία καταδικάζει πιθανή νέα εισβολή Τουρκίας στην Συρία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Μόσχα καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις προηγούμενες συμφωνίες

Η Ρωσία δεν συμφωνεί με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με το βόρειο κομμάτι της Συρίας, με την Μόσχα να καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις προηγούμενες συμφωνίες και να μην αναλάβει νέα επιθετική δράση στα εδάφη της Συρίας. Την παραπάνω είδηση μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την νέα τοποθέτηση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Έκπληκτη η Μόσχα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταδίκασε την Τρίτη την πρόταση της Τουρκίας για τη διεξαγωγή νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, σε περίπτωση που η περιοχή δεν «εκκαθαριστεί» από «τρομοκράτες».

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το ρωσικό ΥΠΑΜ δεν κρύβει την έκπληξη του απέναντι στις νέες απειλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.

Προειδοποιεί η Ρωσία

Το ρωσικό ΥΠΑΜ αντέδρασε σε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας τη Δευτέρα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η χώρα του θα ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, εάν η περιοχή δεν εκκαθαριστεί από τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Σύμφωνα με την Μόσχα τέτοιου είδους ανακοινώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα μονάχα την κορύφωση της έντασης στην περιοχή.

Υπενθυμίζοντας την προηγούμενη συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας για το βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ δήλωσε ότι η Ρωσία εκπληρώνει όλες τις υποσχέσεις της. Ακόμη, ανακοίνωσε την ενίσχυση των ρωσικών μονάδων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ