ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν θα εκδίδεται βίζα σε ξένους φοιτητές που παρακολουθούν online μαθήματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε τέτοια προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να λάβουν άλλα μέτρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι δεν θα επιτρέψουν στους ξένους μαθητές να παραμείνουν στη χώρα εάν όλες οι τάξεις τους γίνονται πλέον αποκλειστικά online( διαδικτυακά), εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι οι μαθητές με βίζα F-1 και M-1 που φοιτούν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα που πλέον λειτουργούν εξ ολοκλήρου σε περιβάλλον διαδικτύου, δεν θα μπορούν να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε τέτοια προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να λάβουν άλλα μέτρα, όπως η μεταφορά σε άλλο πανεπιστήμιο όπου διεξάγονται μαθήματα ώστε να είναι νόμιμη η παραμονή τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Γίνεται σαφές ότι το ΥΠΕΞ δεν θα εκδίδει πλέον βίζα σε φοιτητές εγγεγραμμένους σε διαδικτυακά προγράμματα.

Τα περισσότερα κολέγια και πανεπιστήμια των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για το φθινοπωρινό εξάμηνο. Ορισμένα πανεπιστήμια εξετάζουν ένα μοντέλο προσωπικής και διαδικτυακής διδασκαλίας, αλλά μερικά, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δήλωσαν ότι όλες οι τάξεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά. Το Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι το 40 τοις εκατό των προπτυχιακών φοιτητών θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη , αλλά η διδασκαλία τους θα διεξάγεται εξ αποστάσεως.

Υπήρχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διεθνείς φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης. Αυτό αντιπροσώπευε το 5,5 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Οι διεθνείς φοιτητές συνεισέφεραν 44,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ το 2018.

Ο μεγαλύτερος αριθμός διεθνών φοιτητών προήλθε από την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα, τη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ