ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιταλία: Κόντρα για τη χαλάρωση των μέτρων

Μετά από επτά εβδομάδες απομόνωσης η κυβέρνηση Κόντε δέχεται έντονες πιέσεις να επιτρέψει την έξοδο των παιδιών από τα σπίτια

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ένας στους δύο Ιταλούς έχει σταματήσει να εργάζεται και έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη. Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα, με  την επίγνωση ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να διατεθούν άλλα 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση ανέργων και χαμηλοεισοδηματιών.

Οι δε  βιομήχανοι ζητούν να ξαναπάρει μπρος η παραγωγική μηχανή. Επισήμως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε λέει ότι θα πρέπει όλοι να περιμένουμε τις 4 Μαΐου. Τα δικαστήρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 11 Μαΐου, τα σχολεία  τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλές αμφιβολίες σχετικά με το αν τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ μπορούν να ανοίξουν πριν από τις αρχές Ιουνίου.

Οι περιφέρειες διαφωνούν

Όπως συνέβη με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και τώρα για το οικονομικό σκέλος η βούληση της κυβέρνησης της Ρώμης έρχεται συχνά σε αντίθεση με τα σχέδια  των διαφόρων περιφερειών. Οι οποίες δεν έχουν ούτε μια δική τους, κοινή γραμμή.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι έχουμε ήδη μπει στην «δεύτερη φάση» και πρέπει να ξανανοίξουν, το γρηγορότερο δυνατό, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Εκείνος της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, όμως, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, του απάντησε ότι αν ο Βορράς σηκώσει ρολά πριν το Μάιο, εκείνος θα κλείσει αμέσως  τα σύνορα της περιοχής του. Παρά ταύτα, στα περίχωρα της Βενετίας, την Πρωτομαγιά, θα επιτρέψουν τα πικνίκ,  αλλά μόνον  σε ιδιωτικούς κήπους.

Στο Τορίνο και σε όλο το Πεδεμόντιο ακόμη δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τα καταστήματα για παιδιά,  παρά τη σχετική κυβερνητική άδεια, ενώ στο Μπάρι επιτρέπεται πάλι η καλλιέργεια μικρών γεωργικών εκτάσεων, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από τον μόνιμο τόπο κατοικίας.

Μέσα σε όλα αυτά, ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δηλώνει: «Πιστεύω ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε άμεσα τους παράτυπους μετανάστες. Διαφορετικά, στην κρίσιμη αυτή φάση, δεν μπορούμε ούτε να ελέγξουμε την κατάσταση της υγείας τους».
 

Πηγή: DW - Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση