ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κόσμος

Κίνα: Η παραγωγή εμβολίων μπορεί να ξεπεράσει τις 3 δισ. δόσεις ως το τέλος του έτους

Newsroom Κ, Αθήνα

Η παραγωγή εμβολίων στην Κίνα μπορεί να ανέλθει σε περισσότερες από 3 δισ. δόσεις ως το τέλος του 2021.

Η παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα μπορεί να ανέλθει σε περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας.

Ο Ζενγκ Τσονγκουέι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής ομάδας που συντονίζει τα σχέδια ανάπτυξης εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα, έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια βιομηχανικής εκδήλωσης στην πόλη Τσενγκντού, στην επαρχία Σετσουάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Σημειώνεται ότι αρκετά εμβόλια κατά της Covid-19 έχουν πλέον διατεθεί για τον πλήρη εμβολιασμό του 5% του παγκόσμιου πληθυσμού – αλλά η κατανομή τους έχει υπάρξει άνιση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, τα περισσότερα εμβόλια πηγαίνουν στις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Από την Τρίτη, το 40% των εμβολίων κατά της Covid που έχουν χορηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, τα έχουν λάβει άνθρωποι σε 27 πλούσιες χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ωστόσο, η Κίνα έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της με ρυθμό που λίγο πολύ ευθυγραμμίζεται με τον παγκόσμιο μέσο όρο – χορηγώντας δηλαδή το 20% των παγκόσμιων εμβολιασμών στο 18% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ