ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:01
23°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Κορωνοϊός: Κλίμα ανησυχίας σε Τουρκία και κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας εκφράζει δημοσίως ανησυχία για την τροπή των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας. Αύξηση κρουσμάτων και στα κατεχόμενα.

Η συνολική κατάσταση στο μέτωπο της αντιμετώπισης το0υ νέου ιού τόσο στην Τουρκία όσο και στα κατεχόμενα παραμένει κρίσιμη. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με την κάθε νέα ημέρα την στιγμή που οι Τούρκοι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ο Covid 19 παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα νέα χαρακτηριστικά και συμπτώματα.

Τον προβληματισμό του πριν από λίγο, για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού μοιράστηκε με τους Τούρκους πολίτες, ο Υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά δια μέσου δηλώσεων που πραγματοποίησε στην τουρκική εφημερίδα «Χιουρριγιέτ».

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας ανησυχεί

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο κ. Κοτζά προβληματίζεται για τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο νέος ιός παρουσιάζει νέες ενδείξεις-συμπτώματα. «Για παράδειγμα, η διάρροια και ο μυϊκός πόνος έχουν καταστεί συνηθισμένα, κοινά συμπτώματα. Παρακολουθούμε προσεκτικά αυτές τις αλλαγές. Επιπλέον, κατέστη σαφές ότι ένα από τα κύρια προβλήματα στις περιπτώσεις που χάσαμε ήταν τα προβλήματα σε ότι αφορά την πήξη του αίματος. Έχουμε τώρα ετοιμάσει νέες στρατηγικές σε αυτό το θέμα», δηλώνει ο κ. Κοτζά.

Ο κ. Κοτζά προσθέτει επίσης, ότι ο κορωνοϊός «αντιστέκεται» αυτήν την ώρα σε μέτρα που λαμβάνονται σε Τουρκία και άλλες χώρες. Επίσης, πλέον πλήττει τους μεσήλικες και την νεολαία. Σύμφωνα με τον κ. Κοτζά, ο κορωνοϊός δεν έχει χάσει τίποτα από την ισχύ του, παρά τους αρκετούς μήνες που πέρασαν από την στιγμή της εμφάνισης του στην περιοχή μας.

Για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ο κ. Κοτζά επιμένει στην σημασία της τήρησης όλων των κανόνων προστασίας και των ιχνηλατήσεων, μια διαδικασία για την οποία η Τουρκία έχει δημιουργήσει ειδικά κλιμάκια.

Αυξάνονται τα κρούσματα, ανησυχούν και οι επιστήμονες

Ο κ. Κοτζά προχώρησε στις συγκεκριμένες επισημάνσεις την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία άγγιζε τις 232.856. Χθες, στην γειτονική χώρα υπήρξαν 987 νέα κρούσματα και 18 νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων πλέον είναι 5.728.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Τούρκων Ιατρών ασκεί κριτική στο υπουργείο και στην κυβέρνηση του κ. Κοτζά με το σκεπτικό ότι αποκρύπτει δεδομένα και σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την πορεία της πανδημίας.

Επίσης, οι Τούρκοι ιατροί καταγγέλλουν σημαντικά κενά, ελλείψεις και προβλήματα σε ότι αφορά την διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Η τελευταία κατάσταση στα κατεχόμενα

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται και στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του «Υπουργείου Υγείας», ο νέος αριθμός κρουσμάτων είναι πλέον 27.

Χθες, στα κατεχόμενα εντοπίστηκαν 5 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι πλέον 151.

Σύμφωνα με τους τ/κ ειδικούς ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή κανείς από τους 27 ασθενείς δεν χρειάζεται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση υγείας των κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένει «ελεγχόμενη», οι τ/κ επιστήμονες και ιατροί εξακολουθούν να ζητούν πιο αυστηρά μέτρα προστασίας από την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ. Βασική πηγή προβληματισμού αποτελεί η σύνδεση των κατεχομένων με την Τουρκία. Οι τ/κ επιστήμονες επαναλαμβάνουν ότι οι δυνατότητες του τ/κ συστήματος υγείας είναι περιορισμένες και τείνουν να εξαντληθούν έναν περίπου μήνα μετά την επανασύνδεση με την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τατάρ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενος ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι στιγμής είναι επιτυχημένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ