ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Ερντογάν-Νταβούτογλου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στην Τουρκία

«Αν φοβάσαι να μιλήσεις, να σκεφτείς, τότε δεν πρόκειται να βρεθούν λύσεις (για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». Αυτό το χαρακτηριστικό μήνυμα στέλνει δια μέσου της Financial Times, ο άνθρωπος που μέχρι τα μέσα του 2016 κατεύθυνε τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και καθόριζε μαζί με τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν τις βασικές στρατηγικές της χώρας του.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παραχώρησε δηλώσεις στον διεθνή Τύπο, την στιγμή που ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τους πρώην συνοδοιπόρους του με το πρόσχημα ότι προδίδουν το κίνημα τους. Πλέον το ρήγμα στους κόλπους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι γεγονός και οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποκρύψουν αυτήν την πραγματικότητα. Οι Αμντουλλάχ Γκιουλ και Αλί Μπαμπάτζαν άλλωστε προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην δημιουργία ενός νέου κεντρώου φορέα.

Αγνώριστο το ΑΚΡ

Εν μέσω λοιπόν, γενικευμένης πολιτικής αναταραχής, ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του ΑΚΡ από τις βασικές, ιδρυτικές αρχές του, την δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Αυτή η απομάκρυνση επιταχύνθηκε τα τελευταία τρία χρόνια με αποτέλεσμα το ΑΚΡ πλέον να είναι ένα αγνώριστο πολιτικό μόρφωμα σε σχέση με το κόμμα που ιδρύθηκε πριν από δυο δεκαετίες.

Κατά την διάρκεια της αλλοίωσης των βασικών αρχών του ΑΚΡ, ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι ύψωσε την φωνή του για να υπερασπιστεί τις βασικές δημοκρατικές αρχές. Σήμερα, τονίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται μια νέα «πολιτική ψυχολογία», διαύγεια και την εξασφάλιση των βασικών ελευθεριών.

Με έντονη πικρία, ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας προσθέτει ότι αυτήν την περίοδο τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας κλείνουν τις πόρτες τους στον ίδιον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ