ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Κούρδοι Συρίας: Δεχόμαστε καταιγισμό πυρών παρά την κατάπαυση του πυρός

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τι καταγγέλλουν οι Κούρδοι λίγο μετά την ανακοίνωση της αμερικανοτουρκικής συμφωνίας

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας αμερικανοτουρκικής συμφωνίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι δέχονται μετωπική επίθεση της Τουρκίας και των συμμαχικών δυνάμεων.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν επίσης, ότι χθες το βράδυ την ώρα που ΗΠΑ και Τουρκία έφταναν σε συμφωνία για την Συρία, το νοσοκομείο του Ρασουλάϊν (Σερκένιγιε στα Κούρδικα) δέχθηκε πυρά και όλμους από την τουρκική πλευρά.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το κουρδικό πρακτορείο ANF, το οποίο εκφράζει τις θέσεις του κουρδικού κινήματος, κάνει λόγο για δραματικές εξελίξεις στην ΝΑ Συρία.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο «ο τουρκικός στρατός ανυψώνει τοίχους στο συνοριακό χωριό Ελόκ και στέλνει μαχητές στο Ρασουλάϊν. Μισθοφόροι της Τουρκίας επιτίθενται στις θέσεις του SDF».

Οι τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν αδιάκοπα το κέντρο του Ρασουλάϊν. Επίσης, επίθεση δέχονται χωριά της περιοχής.

Το ANF προσθέτει ότι «οι τραυματιοφορείς, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πρώτων βοηθειών των ΗΠΑ, που θέλουν να προσεγγίσουν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες στο Ρασουλάϊν δεν μπορούν να εισέλθουν στην πόλη λόγω των επιθέσεων από τους μισθοφόρους. Ο γιατρός Ντέιβιντ Γιούμπανκ δήλωσε ότι οι μισθοφόροι της Τουρκίας έχουν μπλοκάρει την είσοδο στην πόλη».

Οι διαμαρτυρίες

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε έκθεση κατηγορώντας την Τουρκία ότι διεξάγει σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων συνοπτικών εκτελέσεων και παράνομων επιθέσεων που έχουν σκοτώσει και τραυματίσει αμάχους, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία. Το δε, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προέτρεψε την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική της δράση, να αποσύρει τις δυνάμεις της και να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Τέλος, ένα κάλεσμα για «μποϊκοτάζ των πανεπιστημιακών και πολιτιστικών ιδρυμάτων που χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση» εγκρίθηκε από μια ομάδα κορυφαίων μελετητών στους τομείς του δυτικού ιμπεριαλισμού, της αποικιοκρατίας, των ιστοριών και των ανθρωπολογιών της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, μελετών φύλου, φυλής, γενοκτονίας και πολιτικής βίας.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται στις γερμανικές και ευρωπαϊκές πόλεις κατά της τουρκικής εισβολής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε πιθανές προκλήσεις και επιθέσεις Τούρκων εθνικιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ