ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κόσμος

Λαβρόφ – Τσαβούσογλου: Ανεπίτρεπτη η εμπλοκή άλλων χωρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Newsroom Κ, Αθήνα

Υπογραμμίστηκε η απαίτηση για σταθμισμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο στο Μπακού και το Γερεβάν

Ως ανεπίτρεπτη χαρακτήρισαν την εμπλοκή άλλων χωρών στη στην διένεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Το παραπάνω αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία μεταξύ των δύο αδρών, «υπογραμμίστηκε η απαίτηση για σταθμισμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο στο Μπακού και το Γερεβάν».

Επίσης, Λαβρόφ και Τσαβούσογλου τάχθηκαν υπέρ του άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Λαβρόφ, κατά την συνομιλία του με τον Τσαβούσογλου, έδωσε προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπρόσωποι της ομάδας του Μινσκ στον ΟΑΣΕ για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συντονίσουν στενά τις ενέργειες τους για την σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ