ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:51
28°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Με αντίποινα απαντά το Ιράν στον Τραμπ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δεν έχει πλέον κανένα όριο για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και βαρέος ύδατος

Απάντηση στις κυρώσεις που επιβάλλει η Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των πυρηνικών φιλοδοξιών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δίνει το Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, το Ιράν τερμάτισε επισήμως ορισμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με παγκόσμιες δυνάμεις κατόπιν εντολής του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν ενημέρωσε την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόφασή του να αποσύρει τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, ένα χρόνο μετά την μονομερή αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία και την επιβολή κυρώσεων.

Στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, επετράπη στην Τεχεράνη να παράγει ουράνιο χαμηλού εμπλουτισμού με όριο 300 κιλών και να παράγει βαρύ ύδωρ με αποθέματα που καλύπτουν περίπου 130 τόνους. Η Τεχεράνη θα μπορούσε να στείλει τα επιπλέον ποσά εκτός χώρας για αποθήκευση ή πώληση.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το Ιράν δεν έχει πλέον κανένα όριο για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και βαρέος ύδατος.

Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν την πληροφορία ότι οι αρχικές κινήσεις του Ιράν δεν φαίνεται να παραβιάζουν ακόμα την πυρηνική συμφωνία.

Ωστόσο, το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι εάν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν προστατεύσουν την οικονομία του Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ εντός 60 ημερών, το Ιράν θα αρχίσει να εμπλουτίζει το ουράνιο σε υψηλότερο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ