ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κόσμος

Με το σταγονόμετρο η χαλάρωση των μέτρων στη Γαλλία

Newsroom Κ, Αθήνα

«Επιβραδύναμε την κυκλοφορία του κορωνοϊού, αλλά παραμένει πολύ υπαρκτός στη χώρα, ανέφερε σε διάγγελμα του ο Εμανουέλ Μακρόν

«Οι προσπάθειές όλων μας απέδωσαν» διεμήνυσε σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε αποψινό του διάγγελμα, κατά το οποίο ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μακρόν, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «επιβραδύναμε την κυκλοφορία του κορωνοϊού, αλλά παραμένει πολύ υπαρκτός στη Γαλλία, όπως και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Πρέπει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. (…) Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών, όπως το ότι οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται -από το προσεχές Σάββατο- σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες, ενώ θα επιτραπούν και οι εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα. Κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου. Από την ίδια ημερομηνία θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται από τις 24 έως τις Δεκεμβρίου, ωστόσο θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Τα κρούσματα

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000 στη Γαλλία, με ένα σύνολο 50.237 νεκρών στα νοσοκομεία και τα άλλα προνοιακά ιδρύματα, ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές. 34.399 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 458 το τελευταίο 24ωρο, διευκρινίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην καθημερινή της ενημέρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ