ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:18
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ο τουρκικός στρατός προετοιμάζεται για επίθεση στη Συρία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια καθυστέρηση και θα αναλάβουμε πρωτοβουλία αν χρειαστεί», το μήνυμα της Τουρκίας

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι συνομιλίες Άγκυρας-Ουάσιγκτον για το μέλλον της βόρειας Συρίας, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκληρώνουν όλες τις προετοιμασίες τους για νέα επίθεση στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας. 

Τούρκοι και ξένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι προετοιμασίες του τουρκικού στρατού πλέον βρίσκονται στην τελική τους φάση. Έχοντας ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις προετοιμασίες της, η τουρκική πλευρά εντατικοποιεί τις πιέσεις που ασκεί στην αμερικανική πλευρά.

Κρίσιμη σύσκεψη στην Άγκυρα

Στο πλαίσιο των τελευταίων κινήσεων της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεδρίασαν με κεντρικό θέμα τη Συρία. Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκαν οι συνομιλίες και οι πιθανές επιχειρήσεις εναντίον στόχων στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, ο Τούρκος ΥΠΑΜ δήλωσε τα εξής: «Έχουμε μεταφέρει τις απόψεις και τις προτάσεις μας στην αμερικανική αντιπροσωπεία. Περιμένουμε να τις μελετήσουν και να ανταποκριθούν άμεσα».

Το πιο σημαντικό μήνυμα του κ. Ακάρ υπήρξε το εξής: «Τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια καθυστέρηση και ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία αν χρειαστεί». Ο κ. Ακάρ συναντήθηκε και τη Δευτέρα με τον Ειδικό Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για τη Συρία, James Jeffrey και ανακοινώθηκε ότι οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες και των δύο χωρών συμφώνησαν να συνεχίσουν την κοινή εργασία για τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία.

Μήνυμα Τούρκων στρατηγών προς την Ουάσιγκτον

Μετά τη σύσκεψη στην Άγκυρα, η τουρκική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ στις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία και ότι τα 100 αεροπλάνα τύπου Boeing που οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Τουρκία αποτελούν ένα καλό δείγμα για τη στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Xαιρετισμούς στον πιο λανθασμένο πρόεδρο της οικουμένης, Τραμπ!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ