ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 06:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ο Τραμπ μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ανένδοτος ο Αμερικανός Πρόεδρος στο ζήτημα της Τουρκίας

Μια σημαντική πληροφορία, η οποία αφορά την τροπή των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post. Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μπλοκάρει τις κυρώσεις που ετοιμάζει η Ουάσιγκτον για την Τουρκία, εξαιτίας της αγοράς ρωσικού πυραυλικού συστήματος.

Ο Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται πως ξεκαθάρισε την στάση του σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον με αντιπροσωπεία των Ρεπουμπλικανών. Ο κ. Τραμπ, παρά τις πιέσεις που δέχεται από την Γερουσία, έχει άλλη άποψη για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν οι ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρεί ότι οι ΗΠΑ την δεδομένη στιγμή έχουν άλλες προτεραιότητες που αφορούν κυρίως το εσωτερικό της χώρας.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι η «τιμωρία» της Τουρκίας δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης του

Η κρίσιμη συνάντηση

«Ο Πρόεδρος Τράμπ συναντήθηκε την Τρίτη με έναν κορυφαίο γερουσιαστή, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στο Λευκό Οίκο, η οποία αφορούσε τις κυρώσεις για την Τουρκία εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος», μεταδίδει το αμερικανικό μέσο.

Στην συνέχεια, η Washington Post προσθέτει τα εξής: « Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας, υπό την ηγεσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, James E. Risch (Idaho), προτρέπουν το Τραμπ να μην παραιτηθεί από τις υποχρεωτικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400».

Η στάση του Τραμπ

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «Ο Πρόεδρος Τραμπ φάνηκε να υποστηρίζει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αντί σκληρών κυρώσεων. Ο ίδιος εστίασε σε ζητήματα όπως την υγειονομική περίθαλψη, τη μετανάστευση και τη νέα φορολογική συμφωνία που η διοίκησή του εξασφάλισε με το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα».

Με άλλα λόγια λοιπόν, στην παρούσα φάση, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι η «τιμωρία» της Τουρκίας δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης του. Ωστόσο, όπως οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκράτες έχουν άλλη άποψη για το όλο ζήτημα.

Ανησυχούν και οι Δημοκράτες

Όπως προσθέτει η Washington Post, «μια ομάδα κορυφαίων Δημοκρατών της Γερουσίας, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στη συνάντηση του Λευκού Οίκου, επανέλαβαν σε επιστολή τους την Τρίτη ότι συμφωνούν με τον ΥΠΕΞ Πομπέο και πολλούς Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σύμφωνα με το νόμο». Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι, «Χωρίς αποφασιστική δράση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η θέση μας στο ΝΑΤΟ και η ισχύς του καθεστώτος κυρώσεων για τη Ρωσία θα εξασθενήσουν».

Η όλη εξέλιξη ικανοποιεί την Άγκυρα, η οποία εδώ και καιρό «ποντάρει» διπλωματικά στην ηγεσία του Τραμπ για να αποφύγει τον εκτροχιασμό των αμερικανοτουρκικών σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βέτο του Τραμπ έρχεται σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ συζητούν με την Τουρκία το μέλλον της βόρειας Συρίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Λεβέντη μου εσύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ