ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ο Τραμπ στέλνει τον γαμπρό του στη Μέση Ανατολή

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στο Αμμάν ο Τζάρεντ Κούσνερ για διαβουλεύσεις με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Μέση Ανατολή, την ώρα δηλαδή που Ιράν και ΗΠΑ έρχονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση και η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο για την επίλυση του Παλαιστινιακού Προβλήματος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει στην περιοχή τον γαμπρό του.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, ο σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ θα επισκεφθεί το Αμμάν την Τετάρτη και αναμένεται να συναντηθεί με τον Βασιλιά Αμπντουλάχ Β'.

Η συνάντηση του Αμμάν

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών πιθανών θα περιστρέφεται γύρω από το σχέδιο της αμερικανικής ηγεσίας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και το οικονομικό συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν τον επόμενο μήνα.

Η μικρή ομάδα της κυβέρνησης του Ντόναλτ Τραμπ που εργάζεται για το ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής – την οποία ηγείται ο κ. Κούσνερ – συγκρούεται με την Παλαιστινιακή Διοίκηση και τον αραβικό κόσμο για πολλές πτυχές του σχεδίου.

Οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν ότι οι αραβικές χώρες θα υποστηρίξουν τη επίσημη θέση τους και θα απορρίψουν το σχέδιο, το οποίο πιστεύουν ότι είναι μονοδιάστατο και διαστρεβλωμένο υπέρ του Ισραήλ. Η αμερικανική διοίκηση, εν τω μεταξύ, ελπίζει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερα Αραβικά έθνη να εξετάσουν τουλάχιστον το σχέδιο ως βάση για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Πολιτικός αναβρασμός στην Ιορδανία

Η επίσκεψη του κ. Κούσνερ στο Αμμάν έρχεται την στιγμή που στην Ιορδανία λαμβάνουν χώρα σημαντικές πολιτικές αναταράξεις. Ο αραβικός τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι πριν από λίγο καιρό «το [ιορδανικό] Βασίλειο σώθηκε από ένα επικίνδυνο σχέδιο στόχος του οποίου ήταν να ταρακουνήσει τη χώρα οργανώνοντας μαζικές διαμαρτυρίες, επεκτείνοντας την κριτική προς τον βασιλιά για τη μέθοδο διορισμού των πρωθυπουργών και την απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ».

Στον απόηχο αυτών των πληροφοριών, Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β΄ απέλυσε αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του γενικού αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών του χασεμίτικου βασιλείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ