ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο πάπας προσευχήθηκε στην άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου

Ο Φραγκίσκος ζήτησε από τον Κύριο να θέσει τέλος στην τρομερή δοκιμασία στην οποία υπόκειται η ανθρωπότητα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε ειδική λειτουργία σε μια άδεια πλατεια, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στην οποία προσευχήθηκε για το τέλος της πανδημίας, το βράδυ της Παρασκευής (27/3). Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους πιστούς από την άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου, οι οποίοι παρακολούθησαν την τελετή μέσω του διαδικτύου. Εκατέρωθεν της εισόδου της βασιλικής του Αγίου Πέτρου είχε τοποθετηθεί η βυζαντινή εικόνα της Παναγία, γνωστή ως «Salus Populi Romani» (Σωτηρία του λαού της Ρώμης) και ένας ξύλινος Εσταυρωμένος του 14ου αιώνα, ο οποίος θεωρείται θαυματουργός, αφού πιστεύεται ότι βοήθησε στον τερματισμό της πανώλης του 1522, που έπληξε τη Ρώμη.

Ο ποντίφικας απηύθυνε την αποστολική ευλογία «Urbi et orbi» (Στην πόλη και στον κόσμο), η οποία δίνεται στις μεγάλες εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, αλλά και αμέσως μετά την εκλογή του πάπα. Μαζί με την ευλογία του «Urbi et orbi» παραχώρησε πλήρη άφεση στους πιστούς. Τόσο η ευλογία του «Urbi et Orbi» όσο και η παραχώρηση της πλήρους άφεσης είναι σημάδια της πολύ μεγάλης σημασίας που δίνει η Καθολική Εκκλησία στο θέμα της πανδημίας.

Κατά την ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον Κύριο να θέσει τέλος στην τρομερή δοκιμασία στην οποία υπόκειται η ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες. Τόνισε δε: «Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πλατείες, τους δρόμους και τις πόλεις μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια εκκωφαντική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, το οποίο παραλύει το κάθε τι στο πέρασμά του. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας».

«Έχουμε πλέον καταλάβει ότι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα, όλοι μας εύθραυστοι και αποπροσανατολισμένοι, αλλά την ίδια στιγμή σημαντικοί και αναγκαίοι, καθώς μας κάλεσαν να αγωνιστούμε μαζί», συμπλήρωσε ο ποντίφικας.

Κλείνοντας, ο Πάπας Φραγκίσκος σημείωσε την ανάγκη που υπάρχει για αλληλεγγύη αυτές τις στιγμές, θυμίζοντας στους πιστούς πως σε αυτή τη μάχη η ανθρωπότητα βρίσκεται ενωμένη έναντι του ιού.

«Όλοι μας κληθήκαμε να τραβήξουμε μαζί τα κουπιά αυτής της βάρκας. Ο καθένας από εμάς, χρειάζεται να σταθεί και να παρηγορήσει τον άλλο. Σε αυτή τη βάρκα, βρισκόμαστε όλοι μας. Όλοι μας».

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews) on

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X