ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
23°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Παραμένει αποκλεισμένη από την Ε.Ε. η Τουρκία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Τουρκία δεν συμπεριλήφθηκε για μια ακόμη φορά στον κατάλογο χωρών της Ε.Ε. για τον Covid-19.

Σύμφωνα με μια νέα είδηση που μεταδίδει το μεσημέρι της Τετάρτης, το δίκτυο του «Euronews» η τουρκική διπλωματία δεν κατάφερε να τροποποιήσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της Τουρκίας από την ένωση κατά την διάρκεια της πανδημίας. Παρά τις νέες προσπάθειες της Άγκυρας στο πεδίο της διπλωματίας, η Τουρκία παραμένει αποκλεισμένη από την ευρωπαϊκή λίστα των χωρών, στους πολίτες των οποίων επιτρέπεται η μετάβαση στα κράτη-μέλη.

Το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο, στην τουρκική ιστοσελίδα του, μεταδίδει την πληροφορία ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, μετά την χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19, επιτρέπει σε 14 χώρες να ταξιδέψουν στην ένωση, έχει εισέλθει στο στάδιο της ενημέρωσης του καταλόγου των χωρών στις οποίες θα ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της ένωσης».

Η νέα απόφαση της Ε.Ε.

Σύμφωνα πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η Τουρκία δεν συμπεριλήφθηκε για μια ακόμη φορά στον κατάλογο της Ε.Ε. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πρέσβεις που συζήτησαν το θέμα στις Βρυξέλλες την Τρίτη αποφάσισαν να μην διευρύνουν τον κατάλογο. Επιπλέον, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων του Covid-19, αναφέρεται ότι οι συνοριακές πύλες θα κλείσουν ξανά στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Κατά συνέπεια, καμία νέα χώρα δεν θα προστεθεί στον προηγούμενο συμφωνημένο κατάλογο.
Η Γερμανία, η οποία ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέβαλε γραπτώς την απόφαση της συνάντησης των πρεσβευτών στα κράτη μέλη. Εάν η απόφαση της συνάντησης δεν αμφισβητηθεί, τα κράτη μέλη θα εγκρίνουν τον κατάλογο έως την Πέμπτη το αργότερο.

Ο ευρωπαϊκός κατάλογος

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να ανοίξει τα εξωτερικά της σύνορα σε Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδά, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Κίνα εάν πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις την 1η Ιουλίου. Η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και το Ισραήλ απουσιάζουν από την ευρωπαϊκή λίστα εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ