ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη

Ο κορωνοϊός απειλεί την Τουρκία με τον ιό να μεταδίδεται στην κοινότητα των ιατρών

Το Ιατρικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης (İTO) εξέδωσε εβδομαδιαία έκθεσή για τις 27 Απριλίου-3 Μαΐου σχετικά με την πανδημία του ιού. Επισημαίνοντας ότι οι δρόμοι στην Πόλη είναι πιο «ζωντανοί» μετά από μια τετραήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας, η έκθεση υπογραμμίζει τον συνεχιζόμενο κίνδυνο μόλυνσης στην Κωνσταντινούπολη παρά τη σχετική μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών.


Η έκθεση τονίζει ότι «ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Δρ Φαχρεττίν Κοτζά δήλωσε ότι ο αριθμός των μολυσμένων επαγγελματιών υγείας ανήλθε σε 7.428 την προηγούμενη βδομάδα. Ωστόσο, τα δεδομένα μας από το πεδίο δείχνουν ότι ο αριθμός των μολυσμένων επαγγελματιών υγείας είναι πάνω από 4.500 μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, παρά τη μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών, τα προβλήματα των ασθενών που δεν πάσχουν από COVID-19 αλλά χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη αυξάνονται».

Το Ιατρικό Επιμελητήριο της Τουρκίας στη Σμύρνη προέβη επίσης σε δήλωση για το ζήτημα. Σύμφωνα με τη δήλωση, ο αριθμός των επαγγελματιών υγείας που διαγνώστηκαν με COVID-19 έχει φτάσει τους 466 στην πόλη. Μεταξύ αυτών είναι 147 γιατροί, 2 οδοντίατροι, 146 νοσηλευτές, μαίες και υγειονομικοί υπάλληλοι, 85 υπάλληλοι, 16 ιατρικοί γραμματείς, 24 τεχνικοί, 30 αξιωματικοί, 6 φαρμακοποιοί, 2 ψυχολόγοι, 5 προσωπικό ασφαλείας, 1 οδηγός και 2 μηχανικοί.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει δηλώσει το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας από τις 3 Μαΐου, αν και τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών PCR θεωρούνται η μοναδική βάση, η Τουρκία κατατάσσεται 8η στον αριθμό κρουσμάτων και 12η στον αριθμό των νεκρών μεταξύ 193 χωρών.

Προβλήματα με τις μάσκες

Σε ότι αφορά τις μάσκες προσώπου που διανέμονται από τα φαρμακεία, το Επιμελητήριο Φαρμακοποιών της Κωνσταντινούπολης τονίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι θα τους παρέχονται μάσκες από τους φορείς τους και οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι από τους χώρους εργασίας τους. Οι πολίτες αυτοί δεν πρέπει να ζητούν μάσκες προσώπου από τα φαρμακεία. Ωστόσο, το πότε και πώς θα διανεμηθούν οι μάσκες προσώπου σε δημόσιους οργανισμούς και χώρους εργασίας δεν είναι σαφές.

Μαζί με τους οικογενειακούς γιατρούς, οι γιατροί ιδιωτικών κλινικών αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα σε ότι αφορά τις πωλήσεις μασκών προσώπου. Δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν ούτε να προμηθευτούν μάσκες από το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, δεδομένου ότι είναι ιδιώτες επαγγελματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση