ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κόσμος

Pfizer/BioNTech: Το εμβόλιο δεν χρειάζεται βαθιά κατάψυξη

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι εταιρείες κατέθεσαν νέα δεδομένα στον FDA σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία φύλαξης προκειμένου να στηριχθεί το αίτημα για αποθήκευση των εμβολίων στους -25 με -15 βαθμούς Κελσίου

Οι εταιρείς Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ότι ζήτησαν από την υγειονομική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ να χαλαρώσει τις απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την αποθήκευση του εμβολίου τους κατά της Covid σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για φύλαξή του και σε ψυγεία φαρμακείων.

Μια έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα μπορούσε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, που πιθανόν να διευκολύνουν τη διάθεση του εμβολίου και σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα.

Οι εταιρείες κατέθεσαν νέα δεδομένα στον FDA σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία φύλαξης προκειμένου να στηριχθεί το αίτημα για αποθήκευση των εμβολίων στους -25 με -15 βαθμούς Κελσίου έως και δύο συνολικά εβδομάδες.

Τα ισχύοντα δεδομένα απαιτούν φύλαξη του εμβολίου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ -80 και -60 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να μεταφέρεται σε ειδικά σχεδιασμένους αποθηκευτικούς χώρους.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, όπως και αυτό της Moderna, έχει ήδη λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ και διατίθεται ευρέως στο πλαίσιο του σχεδίου μαζικών εμβολιασμών στη χώρα.

Η ενημέρωση από τις Pfizer/BioNTech ήρθε αφότου δύο ισραηλινές μελέτες έδειξαν ότι το εμβόλιο περιορίζει σημαντικά τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ