ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Πιθανή συνεργασία Μόσχας-Άγκυρας στην Αν. Μεσόγειο

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δεν αποκλείονται ενεργειακές συνέργειες διά μέσω ρωσικών εταιρειών

Η Ρωσία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με την Τουρκία σε διάφορα πεδία δεν αποκλείει την διεύρυνση της συνεργασίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά το επόμενο διάστημα.

Λίγο πριν τις εργασίες της Μεικτής Ρωσοτουρκικής Οικονομικής Επιτροπής στην Αττάλεια, ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ μίλησε στο Πρακτορείο Ανατολίας της Τουρκίας και αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της μελλοντικής συνεργασίας της χώρας του στο πεδίο της ενέργειας με την Τουρκία.

«Στην Μεσόγειο υπάρχουν σημαντικά ενεργειακά σχέδια, στα οποία λαμβάνουν μέρος ρωσικές εταιρείες. Για παράδειγμα η Rosneft δραστηριοποιείται στο οικόπεδο Zohr. Σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, για την συνεργασία προτεραιότητα φέρουν τα οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην συνέχεια, ο κ. Νόβακ πρόσθεσε το εξής: «Σε περίπτωση που δημιουργηθούν σχέδια , τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των πλευρών από εμπορική άποψη, οι ρωσικές εταιρίες θα μπορούσαν να λάβουν στην Ανατολική Μεσόγειο αποφάσεις προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με την Τουρκία».

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο Ρώσος Υπουργός αναφέρθηκε και στο υφιστάμενα πλαίσιο συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας, με ειδική αναφορά στον Turkish Stream και στο πυρηνικό εργοστάσιο Άκκουγιου. Την επόμενη περίοδο, θα ακολουθήσει η σύσφιξη των σχέσεων και στον αγροτικό τομέα, ενώ συνεχίζεται η στενή συνεργασία και στο πεδίο της άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ