ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:48
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Πρόεδρος λιβυκής βουλής: Θα ζητήσει άρση διεθνούς αναγνώρισης κυβέρνησης Σάρατζ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες

Την πρόθεσή του να θέσει θέμα άρσης της διεθνούς αναγνώρισης της λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας υπό τον Σάρατζ, στην προσεχή συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου. Εξέφρασε με δηλώσεις του προς την αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today» ο Πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ. «Η κυβέρνηση του Σάρατζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλεχ.

Ο κ. Σάλεχ στις δηλώσεις του στην «Egypt Today» αναφερόμενος στις συμφωνίες μεταξύ Σάρατζ και Τουρκίας, τις χαρακτήρισε «άκυρες, εφόσον το κοινοβούλιο της Λιβύης δεν τις έχει εγκρίνει».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη στάση της Αιγύπτου, «εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε τελείως τις τελευταίες συμφωνίες» και «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ηγεσία και τον λαό της Αιγύπτου, παροτρύνοντας την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό περιφερειακό της ρόλο και την επιρροή της για να αρθεί η αναγνώριση της εθνικής κυβέρνησης συμφωνίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης». Ο Πρόεδρος της λιβυκής βουλής επεσήμανε τέλος ότι θα θέσει το θέμα και στα ευρωπαϊκά κράτη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Αφρική  |  Τουρκία  |  ΑΟΖ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ