ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:53
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Σε επιφυλακή για περιστατικά εντάσεων καλείται η Ιταλική αστυνομία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Υπουργός Eσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποίησε τους νομάρχες της χώρας ότι πρέπει να υπάρξει υψηλή επιφυλακή

O αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης κορωνοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα στα 161.852, από 157.022 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.353 σήμερα από 15.843 χθες.

Η Ιταλίδα υπουργός Eσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποίησε τους νομάρχες της χώρας ότι πρέπει να υπάρξει υψηλή επιφυλακή, σε ότι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

"Μετά τις δυσκολίες του εργασιακού χώρου, μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρές εντάσεις, με τυχόν αναζωπύρωση της κοινής εγκληματικότητας, αλλά και εστίες εξτρεμιστικού τύπου. Με τον κίνδυνο, στις νέες αυτές ανάγκες , να παρεισδύσουν ολέθριες ευκαιρίες για το οργανωμένο έγκλημα", γράφει η Ιταλίδα υπουργός.

Οπως γράφει ο Τύπος, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας θα συνεργαστούν με τους νομάρχες, για τον έλεγχο φαινομένων που συνδέονται με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, " τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στην δημόσια τάξη".

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, επίσης, ζητά να ληφθεί υπόψη με την πρέπουσα προσοχή κάθε μήνυμα αποσύνθεσης του κοινωνικού και κοινωνικού ιστού, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των πιο αδύναμων κατηγοριών πολιτών. Οι νομάρχες, τέλος, καλούνται να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και υπέρ των πολιτών που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 1.667 νέα κρούσματα , με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τα 13.584. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 12 στους 106, σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές της Μαλαισίας ανέφεραν σήμερα 184 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης , αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 4.530 περιστατικά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών που επιβεβαιώνονται σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα στοιχεία αναφέρουν επίσης, 3 νέους θανάτους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας στους 73. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ποσοστό 44% των επιβεβαιωμένων περιστατικών έχει ιαθεί.

Οι Φιλιππίνες ανέφεραν 26 νέους θανάτους και 233 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης.

Η Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα 330 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης , αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 3.842, σύμφωνα με τον Αχμάντ Γιουράντο, αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 21 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 327, όπως δήλωσε ο Γιουράντο στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Στο Ιράν ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί κάλεσε τους Ιρανούς να σεβαστούν τα πρωτόκολλα για την υγεία καθώς αποκαθίστανται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οικονομικές δραστηριότητες "χαμηλού κινδύνου", όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι λεγόμενες χαμηλού κινδύνου επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν σε όλη τη χώρα από σήμερα με εξαίρεση την πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου θα ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν στις 18 Απριλίου.

Το Ιράν είναι η πλέον πληγείσα από τον κορωνοϊό χώρα της Μέσης Ανατολής. "Η χαλάρωση των περιορισμών δεν σημαίνει αδιαφορία για τα πρωτόκολλα υγείας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα πρωτόκολλα για την υγεία θα πρέπει να γίνονται σεβαστά με σοβαρότητα από τους πολίτες", δήλωσε ο Ροχανί.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αποφάσισε την παράταση της εφαρμογής των μέτρων αποκλεισμού, κατά της εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Αρβίντ Κετζριβάλ στην πολιτεία του Δελχί. Ωστόσο, δε γνωστοποιήθηκε η ακριβής χρονική παράταση εφαρμογής των μέτρων. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ινδού πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ