ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:08
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Βηρυτός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες - 113 οι νεκροί

Newsroom K

Το υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου ενέκρινε μια ειδική κατανομή 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για να αντιμετωπιστεί η κρίση

Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε την Τετάρτη, στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν.

Από την τεράστια έκρηξη, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες

«Υπάρχουν σίγουρα ακόμη (θύματα) κάτω από τα χαλάσματα και δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για αγνοούμενους», είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες στη Βηρυτό, μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο λιμάνι της πόλης, ενώ παράλληλα ανέθεσε την ασφάλεια της πρωτεύουσας στον στρατό.

Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την οδηγία στον στρατό να επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό σε οποιονδήποτε εμπλεκόταν από το 2014 στη διαχείριση της αποθήκης που περιείχε τεράστιες ποσότητες εξαιρετικά εκρηκτικών υλικών τα οποία ανατινάχθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση που διαβάστηκε από τον υπουργό Πληροφοριών.

Επιπλέον, ενέκρινε μια ειδική κατανομή 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Ελλάδας και ΑΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ