ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:23
34°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Στα πρόθυρα ανοιχτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης Τουρκία - Συρία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε ρόλο διαμεσολαβητή η Ρωσία για να μην κλιμακωθεί η ένταση

Στα πρόθυρα ανοιχτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης έχουν έρθει Τουρκία και Συρία στις περιοχές που εισέβαλε και ελέγχει η Άγκυρα στο βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας. Δεκάδες μαχητές του καθεστώτος της Δαμασκού πλέον βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Τουρκία και στην παραμεθόρια περιοχή οι στρατοί των δυο πλευρών ανταλλάσσουν πυρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Ρωσία διαμεσολαβεί για να ελεγχθεί η ένταση πριν εκτροχιαστούν οι εξελίξεις. Παρόλα αυτά, πριν λίγες ώρες και οι ρωσικές δυνάμεις στην παραμεθόρια περιοχή δέχθηκαν πυρά από τα τουρκικά εδάφη. Η τουρκική πλευρά έσπευσε να υποβαθμίσει την σημασία του γεγονότος.

Λίγο μετά τα πυρά που δέχθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις, οι συριακές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με τον τουρκικό στρατό και τις συμμαχικές δυνάμεις. Η σύγκρουση άφησε πίσω της νεκρούς και τραυματίες στην συριακή πλευρά.

18 Σύροι αιχμάλωτοι

Το βράδυ της Τρίτης, το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η τουρκική πλευρά συνέλαβε 18 ένοπλους άντρες της Δαμασκού. Οι Σύροι μαχητές αφού δέχθηκαν επιθέσεις από Τούρκους στρατιώτες οδηγήθηκαν στα τουρκικά εδάφη. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Μόσχα.

Η ατμόσφαιρα στα σύνορα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτήν την ώρα η ατμόσφαιρα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας παραμένει τεταμένη. Οι τουρκικές δυνάμεις και συμμαχικές δυνάμεις επιχειρούν να πλήξουν το ηθικό των συριακών δυνάμεων με οθωμανικά πολεμικά εμβατήρια και διάφορα συνθήματα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να συνεχίζονται οι εντατικές διαβουλεύσεις στον άξονα Μόσχας-Άγκυρας-Δαμασκού για να ελεγχθεί η ένταση στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός πραγματοποιεί κάλεσμα στους Κούρδους για να ενταχθούν στις τάξεις τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ