ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Συριακές και ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Κομπάνι

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η είσοδος των δύο συμμαχικών δυνάμεων στην συριακή πόλη έγινε έπειτα από μια συμφωνία - Σύνοδο Συρίας-Τουρκίας σχεδιάζει η Ρωσία

Ο συριακός στρατός μαζί με ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Κομπάνι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η είσοδος των δύο συμμαχικών δυνάμεων στην συριακή πόλη έγινε έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που ελέγχουν την πόλη και η Δαμασκός για την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε περιοχές της μεθορίου Συρίας - Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.

Το αραβικό δίκτυο Al Mayadeen μετέδωσε ότι πραγματοποιήθηκε η πρώτη άφιξη του συριακού στρατού στην πόλη Ράκα στη βορειοανατολική Συρία. Επίσης, έλαβε χώρα και η ανάπτυξή των πρώτων συριακών δυνάμεων στην πόλη Κομπάνι, στην ύπαιθρο του Χαλεπιού. Την ίδια ώρα, το αραβικό μέσα μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων των Κούρδων μαχητών στο Ρας αλ Άιν, βορειοδυτικά του Hasaka. Οι Κούρδοι εξακολουθούν σε αυτό το σημείο να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στις τουρκικές και συμμαχικές δυνάμεις παρά την ισχυρή επίθεση που δέχονται κατά τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα, το Al-Mayadeen μεταδίδει από την βορειοανατολική συριακή πόλη Μάνμπιτζ, ότι ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε μέσα στην πόλη, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται και στην ανατολική ύπαιθρο του.

Οι δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού αποχώρησαν από Τάκμπα και Ράκα

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του αποχώρησαν από τις συριακές πόλεις Τάκμπα και Ράκα όπως και από ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας Lafarge στο πλαίσιο της αποχώρησης των δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία.

«Οι δυνάμεις του συνασπισμού συνεχίζουν την εσκεμμένη αποχώρηση από τη βορειοανατολική Συρία. Στις 16 Οκτωβρίου 2019, αποχωρήσαμε από το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της Lafarge, από τη Ράκα και από την Τάκμπα», τόνισε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού συνταγματάρχης Μάιλς Μπ. Κάγκινς με ανάρτηση στο twitter.

Οι διαβεβαιώσεις της Τουρκίας στη Ρωσία 

Η Τουρκία διαβεβαίωσε την Ρωσία ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης, δήλωσε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στη Συρία, με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικοινώνησαν και σήμερα , ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Μόσχα και φυσικά το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί. Η τουρκική πλευρά μας λέει ότι θα σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι τελικός στόχος είναι να διασφαλισθεί η κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας» δήλωσε ο Νεμπένζια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια , αλλά θεωρούμε ότι η επιχείρηση την οποία πραγματοποιούν θα πρέπει να είναι ανάλογη των στόχων που έχουν διακηρύξει».

 

Το νέο σχέδιο της Ρωσίας

Παράλληλα με τις νέες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο της Συρίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λάβροφ ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ Δαμασκού και Κούρδων παράγει απτά αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή, ρωσικά και αραβικά μέσα μετέδωσαν πληροφορίες σχετικά με μια σχεδιαζόμενη σύνοδο Τουρκίας-Συρίας στο Σότσι υπό ρωσική αιγίδα και διαμεσολάβηση.

«Η Συρία και η Τουρκία πρέπει να αναπτύξουν διάλογο για να καθορίσουν τα κριτήρια της συνεργασίας τους. Είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε αυτόν τον διάλογο», τόνισε ο Λάβροφ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στη Συρία θα συζητηθεί στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ