ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:50
12°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Τέλη Ιουλίου η εκλογή του νέου ηγέτη των Τόρις

ΠΗΓΗ: Reuters

Τα κομματικά όργανα θα συγκεντρώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο τις τελευταίες υποψηφιότητες

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί ο νικητής της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο Συντηρητικό Κόμμα, που θα αναδείξει τον διάδοχο της Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά την αποχώρηση της κ. Μέι την Παρασκευή, τα κομματικά όργανα θα συγκεντρώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο τις τελευταίες υποψηφιότητες, που θα κατατεθούν επισήμως τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής, 11 βουλευτές διεκδικούν την αρχηγία των Τόρις.

Στις 13 Ιουνίου οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν, με όσους υποψηφίους δεν συγκεντρώσουν 5% των ψήφων να αποσύρονται. Οι επόμενοι γύροι της διαδικασίας θα πραγματοποιηθούν στις 18, 19 και 20 Ιουνίου, με τον υποψήφιο που θα λάβει τις λιγότερες ψήφους να αποσύρεται κάθε φορά. Οι τελευταίοι δύο υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την επιστολική ψήφο των 160.000 μελών του κόμματος, με τον νικητή και επόμενο αρχηγό των Τόρις να ανακοινώνεται στις 22 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, αδύνατη θεωρείται από ειδικούς των δημοσκοπήσεων μια νίκη του επικρατέστερου να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, σε βουλευτικές εκλογές, εφόσον ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου δεν διευρύνει την εκλογική του βάση προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν τον εμπιστεύονται. Ο 54χρονος Τζόνσον προωθεί την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι είναι ο μόνος επίδοξος διάδοχος της Τερέζα Μέι που έχει την ικανότητα να ολοκληρώσει το Brexit και να νικήσει σε βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Χέιγουορντ, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος και ειδικό των σφυγμομετρήσεων, κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να επικρατήσει σε γενικές εκλογές χωρίς τις ψήφους των οπαδών του Brexit, αλλά και αυτές των «κεντρώων» ψηφοφόρων.

«Η ψήφος όσων ζητούν το Brexit είναι δεδομένη για το Συντηρητικό Κόμμα, αλλά δεν επαρκεί για να προσφέρει τη νίκη. Χρειάζεται απαραίτητα και η ψήφος του μεσαίου χώρου. Εκεί αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Μπόρις Τζόνσον με την πόλωση που έχει προκαλέσει στο εκλογικό σώμα. Για να προσελκύσει τις ψήφους των κεντρώων, ο Μπόρις Τζόνσον έχει πολλή δουλειά μπροστά του», λέει ο Χέιγουορντ, ενώ επισημαίνει ότι μόνο ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ είναι δημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων αυτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ