ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:21
13°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Θέμα χρόνου η διάσπαση του κόμματος του Ερντογάν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για νέο πολιτική κίνηση

Ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι πλέον έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα. Το πρώην ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μοιράστηκε τη νέα πληροφορία με οπαδούς και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης που αναμένεται να περάσουν στο νέο κόμμα.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται στον κύκλο του Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτήν τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος σε 70 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, ο κ. Νταβούτογλου ετοιμάζει ένα πολιτικό μανιφέστο, με το οποίο θα επιχειρήσει για τελευταία φορά να απευθυνθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να ζητήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις και επιστροφή στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ο ίδιος ο κ. Νταβούτογλου θεωρεί σίγουρο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα απορρίψει αυτό το μανιφέστο και έτσι η δημιουργία του νέου κόμματος θα αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Ο Ερντογάν παρακολουθεί τις εξελίξεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του κ. Νταβούτογλου και των υποστηρικτών του. Στο πλαίσιο του μηνύματός του για την «Εορτή της Θυσίας» ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στον κίνδυνο της διάσπασης της κυβερνητικής παράταξης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη πολιτική πίεση στα στελέχη και τους βουλευτές του ΑΚΡ που είναι έτοιμα αποχωρήσουν.

Μετά την ήττα στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Ερντογάν είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος του, ωστόσο, κάτι τέτοιο καθυστερεί για να μην αποξενωθούν στελέχη και βουλευτές. Να σημειωθεί ότι εντός του ΑΚΡ, εκτός από τον κ. Νταβούτογλου και ο τέως πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αλί Μπαμπάτζαν δρομολογούν διαδικασίες για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ