ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Το ειρωνικό χειροκρότημα της Πελόζι στον Τραμπ

Newsroom Κ, Αθήνα

Τα είπε όλα χωρίς να πει τίποτα, όπως σχολίασαν τα περισσότερα αμερικανικά μέσα.

Στην πολυαναμενόμνη ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης χθες στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κύρηξε το Έθνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά απευθύνθηκε κυρίως στην εκλογική του βάση, επαναλαμβάνοντας κυρίως τις θέσεις του για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, το θαύμα που συντελείται στην αμερικανική οικονομία (παρά τις 35 ημέρες που κράτησε το shutdown, η αναστολή λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, που τον έπληξε πολιτικά).

Επίσης, έστειλε το μήνυμα ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να συμβιβαστεί στα ζητήματα τα οποία οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν, όπως οι έρευνες για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, η μετανάστευση, ή ακόμη οι αμβλώσεις.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον Αντιπρόεδο της κυβέρνησης Μάικ Πένς και την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι καθισμένος πίσω του, από τη μία απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Πελόσι ότι αν δεν κάνουν πίσω στις θέσεις τους δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία και από την άλλη έκανε εκκλήσεις για «ενότητα» και «συμβιβασμούς».

Το ειρωνικό χειροκρότημα και η έκφραση της Νάνσι Πελόζι εκείνη την στιγμή έδινε εύγλωττα την απάντησή της, χωρίς η ίδια να πει λέξη, όπως σχολίασαν τα περισσότερα αμερικανικά μέσα.

 

Μάλιστα, το «μήνυμα» της Δημοκρατικής προέδρου στον Τραμπ τόνιζε ακόμα περισσότερο το γεμάτο υπερηφάνεια χαμόγελο του Αντιπροέδρου Πενς, ο οποίος χειροκροτούσε θερμά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ συνεχώς, όρθιος, ακόμα και μόνος του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ