ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:00
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες

Newsroom Κ, Αθήνα

Δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ακόμα και το αεροδρόμιο στο Grand Bahama είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά είτε πλημμύρισαν

«Ιστορική τραγωδία» χαρακτήρισε ο τοπικός πρωθυπουργός του αρχιπελάγους των Μπαχάμας, Hubert Minnis, το φονικό και καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τα εξωτικά νησιά, Abaco και Grand Bahama.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενώ δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ακόμα και το αεροδρόμιο στο Grand Bahama είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και τους ανέμους που έφτασαν ακόμα και τα 300 χλμ την ώρα, είτε πλημμύρισαν με το νερό να φτάνει σχεδόν τα δύο μέτρα.

Υπολογίζεται ότι 13.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή καταστραφεί από το πέρασμα του κυκλώνας κατηγορίας 5, που χαρακτηρίζεται καταστροφικός. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ, ο Ντόριαν ισοφάρισε το ρεκόρ του 1935. Έγινε ο δεύτερος πιο ισχυρός κυκλώνα του Ατλαντικού και ο πρώτος τόσο καταστροφικός που έπληξε τις Μπαχάμες.

Ο κυκλώνας παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος για τις Μπαχάμες, καθώς έχει επιβραδύνει σε βαθμό που μοιάζει σαν να έχει σταματήσει πάνω από τη νησιωτική χώρα.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Φλόριντα, η οποία – μαζί με τις πολιτείες τις Τζόρτζια, Βόρειας και Νότιας Καρολίνας – έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους προληπτικά ενώ τα ράφια στα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει από τις βασικές προμήθειες. Εκατοντάδες εθελοντές υπό τον Ερυθρό Σταυρό, οχήματα ταχείας επέμβασης και περισσότερα από 30 φορτηγά γεμάτα από προμήθειες με είδη πρώτης ανάγκης βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ