ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Τουρκοαιγυπτιακή διπλωματική κρίση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου εισέβαλλαν σε γραφείο του Πρακτορείου Ανατολίας

Για μια νέα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο γραφείο του κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολία και έθεσε υπό κράτηση τέσσερα άτομα.

Τα στοιχεία των τεσσάρων εργαζομένων παραμένουν επί του παρόντος άγνωστα. Έχει γίνει γνωστό μονάχα ότι ένα άτομο είναι υπήκοος της Τουρκίας

Ο λόγος πίσω από τις συλλήψεις παραμένει άγνωστος δεδομένου ότι οι αιγυπτιακές αρχές δεν μοιράζονται καμία πληροφορία με τους δικηγόρους του οργανισμού, ανέφερε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου Ανατολίας, Μετίν Μουτάνογλου.

Το τουρκικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι αστυνομικές ομάδες έκλεισαν κάμερες ασφαλείας και διέκοψαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο στο γραφείο ενώ πραγματοποιούσαν έρευνες στο κτίριο, καθώς κατασχέθηκαν διαβατήρια, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές των εργαζομένων.

Η καταδίκη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι η Άγκυρα αναμένει να απελευθερωθούν οι υπάλληλοι του Πρακτορείου Ανατολίας.

«Πρόκειται για πράξη παρενόχλησης και εκφοβισμού ενάντια του τουρκικού τύπου και τον καταδικάζουμε σθεναρά», τόνισε το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η επιδρομή και οι κρατήσεις δείχνουν τα πλήγματα που δέχεται η δημοκρατία και η διαφάνεια στην Αίγυπτο.
Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ άσκησε κριτική στις δυτικές χώρες «που φαίνεται να είναι ευαίσθητες στην ελευθερία του Τύπου και στην ελευθερία της έκφρασης» για την παραγνώριση των παραβιάσεων στην Αίγυπτο.

Μετά το νέο περιστατικό ο διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τουρκία και Αίγυπτος αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στις σχέσεις τους από την περίοδο του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο και βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα στον πόλεμο της Λιβύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ