ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Τρίτη ημέρα της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Διεθνής Αμνηστεία προειδοποιεί για μια νέα μεγάλη ανθρωπιστική κρίση

Σε ανθρωπιστική κρίση μετατρέπεται η τουρκική εισβολή στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται από τις εστίες τους εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών. 

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας, καθώς η Τουρκία προχωράει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον Κούρδων μαχητών. Έως σήμερα έχουν σκοτωθεί 277 στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (PYD), όπως ανακοίνωσε Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και 49 πολίτες.

Ξένοι ηγέτες εκφράζουν την ανησυχία ότι η στρατιωτική εισβολή θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα. 

Νέα ανθρωπιστική κρίση

Την ίδια ώρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιούν ότι ο πόλεμος στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας τείνει να μετατραπεί σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, που ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή. Η Marie Struthers, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι εχθροπραξίες θα έχουν αντίκτυπο και θα περιορίσουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, πιέζοντας τον άμαχο πληθυσμό, ο οποίος έχει ήδη υποφέρει χρόνια βίας και εκτοπίσεων».

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την πληροφορία ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας μεγάλης βομβιστικής επίθεσης έξω από ένα εστιατόριο στην πόλη Καμίσλι που ελέγχεται από το κουρδικό κίνημα και χρεώνει τη νέα επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος, αναφέροντας ότι συνεχίζονται και οι βομβαρδισμοί του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά της συνοριακής γραμμής, στη συνοριακή πόλη Νουσάιμπιν της Τουρκίας, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες και πολίτες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους,

Η Άγκυρα επιμένει

Παρά την επιδείνωση της συνολικής κατάστασης και στις δύο πλευρές της συνοριακής γραμμής και την επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, η Τουρκία επιμένει στην στρατιωτική επιχείρησή της. Τα καλέσματα της Ουάσιγκτον και του διεθνή παράγοντα για κατάπαυση του πυρός δεν βρίσκουν αντίκτυπο στην Άγκυρα.

Στην Άγκυρα, δε, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ εξέφρασε αισιοδοξία και μοιραζόταν την πληροφορία ότι πλέον οι τουρκικές και συμμαχικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα εδάφη της Συρίας σε βάθος μέχρι και 8 χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ