ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:58
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Βάσει της συμφωνίας ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα πρέπει να μειωθεί από 12.000 με 13.000 που είναι τώρα σε 8.600 ως τα μέσα Ιουλίου

Ο αμερικανικός στρατός άρχισε να αποσύρεται την Τρίτη από δύο βάσεις στο Αφγανιστάν, μία εκ των οποίων βρίσκεται σε περιοχή προπύργιο των Ταλιμπάν, καθώς αρχίζει να τίθεται σε εφαρμογή το πρώτο σκέλος της ιστορικής συμφωνίας που υπέγραψαν στις 29 Φεβρουαρίου οι αντάρτες με τις ΗΠΑ με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στη χώρα που διαρκεί 18 χρόνια.

Οι βάσεις αυτές βρίσκονται στη Λάσκαρ Γα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους Ταλιμπάν και στην επαρχία Χεράτ, διευκρίνισε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Βάσει της συμφωνίας ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα πρέπει να μειωθεί από 12.000 με 13.000 που είναι τώρα σε 8.600 ως τα μέσα Ιουλίου. Πέντε από τις περίπου 20 βάσεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ στη χώρα θα εκκενωθούν.

Οι Ταλιμπάν στέλνουν οχήματα για να παραλάβουν τους μαχητές τους

Στο μεταξύ οι Ταλιμπάν έστειλαν οχήματα για τους μαχητές τους που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι από την αφγανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ενώ τόνισαν ότι είναι έτοιμοι να τιμήσουν τη δική τους πλευρά της συμφωνία και να παραδώσουν τους πάνα από 1.000 αιχμαλώτους που κρατούν.

Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι πρόκειται να εκδώσει διάταγμα για την απελευθέρωση αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 1.000 Ταλιμπάν που κρατούνται σε αφγανικές φυλακές, ανοίγοντας τον δρόμο για τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανταρτών και της Καμπούλ. Ανώτερο στέλεχος των Ταλιμπάν στη Ντόχα δήλωσε ότι έχουν σταλεί οχήματα σε περιοχή κοντά στη φυλακή Μπαγκράμ προκειμένου να παραλάβουν όσους απελευθερωθούν. Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι αντάρτες έχουν οριστικοποιήσει τις διευθετήσεις για την απελευθέρωση 1.000 δικών τους κρατούμενων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ