ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ελπίδες για συμβιβαστική φόρμουλα στην κρίση του Ιντλίμπ

Στην Μόσχα ξεκίνησε πριν από λίγο η κρίσιμη συνάντηση των Προέδρων της Τουρκίας και Ρωσίας. Στο επίκεντρό της βρίσκονται οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας. Κατά την έναρξη της συνάντησης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έστειλαν μηνύματα συνεργασίας. Και οι δυο Πρόεδροι φαίνεται πως επιθυμούν να γεφυρώσουν το χάσμα στις διμερείς σχέσεις τους, το οποίο δημιουργήθηκε ύστερα από την κορύφωση της κρίσης στο Ιντλίμπ.

Τα τελευταία μηνύματα

Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης, η ρωσική πλευρά άσκησε κριτική στην Άγκυρα. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στο Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός συνεργάζεται πλέον με επικίνδυνες τρομοκρατικές ομάδες. Στον δε, φιλοκυβερνητικό τύπο της Ρωσίας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, ο οποίος έστειλε μήνυμα φιλίας στην Άγκυρα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του για την εξασφάλιση του ελέγχου ολόκληρης της επικράτειας της χώρας.

Στην τουρκική πλευρά υπάρχει η ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση των Προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, που πραγματοποιείται ύστερα από τις επιθέσεις που δέχθηκε ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ της Συρίας, θα έχει ως αποτέλεσμα μια συμβιβαστική λύση στο Ιντλίμπ, με την οποία η τουρκική πλευρά θα εξασφαλίσει μια ζώνη ασφαλείας στην πόλη, την οποία επιχειρεί να καταλάβει η Συρία με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ