ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Υπό πίεση για αποπομπή του Κάμινγκς ο Μπόρις Τζόνσον

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με δηλώσεις τους Συντηρητικοί βουλευτές, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης, εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη στάση του πρωθυπουργού και επισημαίνουν ότι έχει υπονομευθεί το μήνυμα προς τους πολίτες

Υπό πίεση να αποπέμψει τον επικεφαλής των πολιτικών του συμβούλων Ντόμινικ Κάμινγκς συνεχίζει να βρίσκεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον παρείχε πλήρη κάλυψη στον κ. Κάμινγκς μετά από την αποκάλυψη ότι στα τέλη Μαρτίου ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα από το σπίτι του στο Λονδίνο ως το κτήμα των γονιών του στο Ντάραμ παρά την εντολή απομόνωσης στην κύρια κατοικία του καθενός λόγω πανδημίας.

Ο κ. Κάμινγκς ταξίδεψε μαζί με τη σύζυγό του που είχε συμπτώματα του κορωνοϊού και τον τετράχρονο γιο τους με σκοπό, όπως λέει, να έχει τη βοήθεια της αδερφής του εφόσον χρειαζόταν για το παιδί, βοήθεια που δε χρειάστηκε.

Σύμφωνα με νεότερες καταγγελίες, που έχουν χαρακτηριστεί ψευδείς από την κυβέρνηση αλλά χωρίς ρητή διάψευση, ο κ. Κάμινγκς και η σύζυγός του ταξίδεψαν μετά από τη λήξη της απομόνωσής τους περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Ντάραμ, κάτι που επίσης απαγορευόταν.

Τρίτη καταγγελία τοποθετεί τον κ. Κάμινγκς στο Ντάραμ ξανά μία εβδομάδα μετά από την επιστροφή του στο Λονδίνο.

Με δημόσιες και κατ’ ιδίαν δηλώσεις τους Συντηρητικοί βουλευτές, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη στάση του πρωθυπουργού και επισημαίνουν ότι έχει υπονομευθεί το μήνυμα προς τους πολίτες να ενεργούν υπεύθυνα με βάση τους κανόνες.

Ακόμα και η συνήθως φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση Daily Mail δηλώνει σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης ότι η κυβέρνηση «περνά για ανόητους τους πολίτες», ενώ ο συντάκτης άρθρου στο συντηρητικό περιοδικό Spectator, όπου η σύζυγος του Ντόμινικ Κάμινγκς είναι διευθυντικό στέλεχος, σχολίασε ότι πλέον υποστηρίζει ακόμα πιο πολύ άρθρο του που δημοσιεύθηκε μετά από τις αρχικές αποκαλύψεις υπέρ της παραίτησης Κάμινγκς.

Δημόσια θέση υπέρ της αποπομπής Κάμινγκς και κατά της κάλυψης που του παρείχε ο πρωθυπουργός έχουν επίσης πάρει φιλοσυντηρητικοί σχολιαστές, ανώτεροι κληρικοί, αθλητές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στο NHS, αλλά και επιστήμονες.

Ο καθηγητής Στίβεν Ράιχτερ, μέλος της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση επί της συμπεριφοράς του πληθυσμού σε περίπτωση πανδημίας, σχολίασε μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού υπέρ του Ντόμινικ Κάμινγκς την Κυριακή ότι «μέσα σε λίγα λεπτά ο Μπόρις Τζόνσον πέταξε στα σκουπίδια όλες τις συμβουλές που έχουμε δώσει για το πώς να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και να εξασφαλίσει την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ελέγχου της Covid-19».

Ακόμα και στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του φορέα δημόσιας διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου στον οποίο υπάγονται οι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, για 12 λεπτά το βράδυ της Κυριακής λίγο μετά από τις δηλώσεις Τζόνσον παρέμεινε αναρτημένο το μήνυμα «Αλαζόνες και προσβλητικοί. Φαντάζεσαι να πρέπει να εργάζεσαι για αυτούς τους διαστρεβλωτές αλήθειας;»

Η ανάρτηση κατέβηκε και η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας για τον υπεύθυνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ