ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κόσμος

Υψηλή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα εμβόλια μειώνουν επίσης τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας κατά περισσότερο από 90%, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την Αγγλία και παρουσιάστηκαν στην κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η δημοσιοποίησή τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη Mail on Sunday.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE) συνέκριναν τα δεδομένα για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με εκείνα για τους πολίτες ίδιας ηλικίας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, το συμπέρασμά τους είναι ανάλογο με εκείνο της αντίστοιχης υπηρεσίας δημόσιας υγείας για τη Σκωτία, που την περασμένη εβδομάδα είχε βρει πως μία δόση του εμβολίου της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 85% και μία δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά 94%.

Οι θάνατοι για τους άνω των 75 ετών, που έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό πάνω από 90%, μειώθηκαν κατά 40%

Τα ευρήματα αυτά μοιάζουν να επιβεβαιώνονται από τη σημαντική βελτίωση των επισήμων επιδημιολογικών στατιστικών στοιχείων. Οι θάνατοι για τους άνω των 75 ετών, που έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό πάνω από 90%, μειώθηκαν κατά 40% την τελευταία εβδομάδα, στους κάτω των 65, που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, μειώθηκαν κατά 23%. Ο αριθμός των εισαγωγών ηλικιωμένων άνω των 85 σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω COVID-19 έπεσε σχεδόν στο μηδέν το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με την PHE.

Χωριστή έρευνα δείχνει ότι η μία δόση του εμβολίου της AstraZeneca δε φθίνει ως προς την αποτελεσματικότητά της κατά τους τρεις μήνες μετά από τη χορήγησή της. Συγκεκριμένα, η μία δόση αποτρέπει τη συμπτωματική νόσηση κατά 76% από την τρίτη εβδομάδα έως και τον τρίτο μήνα μετά από τον εμβολιασμό.

Το εμβόλιο της Pfizer αρχίζει με ποσοστό προστασίας 84% στις πέντε εβδομάδες μετά από την πρώτη δόση και πέφτει στο 58% μετά από τις έξι εβδομάδες. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έρευνα του Πανεπιστημίου και νοσοκομείων του Κέμπριτζ έδειξε ότι μία δόση του εμβολίου της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού κατά περίπου 75%.

Μία ακόμα μελέτη από την PHE επισημαίνει πως μία δόση του εμβολίου της Pfizer φαίνεται να επαρκεί για την προστασία όσο είχαν προσβληθεί στο παρελθόν από Covid.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ