ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:02
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ζήτημα χρόνου οι αμερικανικές κυρώσεις για την Τουρκία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Λευκός Οίκος θα συμμορφωθεί με τους νόμους

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ απαιτεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών πυραύλων εναέριας άμυνας. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Λευκός Οίκος θα συμμορφωθεί με τους νόμους.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον αναμένει το τέλος της επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος για να ανακοινώσει τα νέα αντίμετρα για την Τουρκία.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα S-400S αποτελούν απειλή για την άμυνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και προειδοποιήσει για κυρώσεις, καθώς και την πιθανή απέλαση της Τουρκίας από το πρόγραμμα για την κατασκευή και λειτουργία μαχητικών τύπου F-35.

Η Τουρκία άρχισε να λαμβάνει τα συστήματα S-400 την Παρασκευή. Μέχρι την Κυριακή στην χώρα είχαν φτάσει επτά ρωσικές αποστολές. Οι Αμερικανοί νόμοι επιβάλλουν κυρώσεις κατά χωρών που κάνουν σημαντικές συμφωνίες με την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ η επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων είναι ζήτημα χρόνου.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και τα δύο»

Την ίδια στιγμή, ο γερουσιαστής Michael McCaul, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, περιέγραψε την εξαγορά της Άγκυρας S-400 ως πολύ προβληματική.

Ο Αμερικανός πολιτικός δήλωσε τα εξής: «Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και τα δύο. Δεν μπορείς να είσαι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να αγοράζεις ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ