ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
23°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Κύπρο

Newsroom K

«Από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε ολόκληρο το νησί», ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου

Βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Τετάρτη. Ωστόσο, την Παρασκευή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, αναμένεται το κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει ολόκληρη την Κύπρο με παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηγεωργίου μέχρι την Παρασκευή το νησί επηρεάζεται τοπικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε ολόκληρο το νησί.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει Κίτρινη Προειδοποίηση για παρατεταμένα φαινόμενα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια και βόρεια παράλια και ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, κυρίως στις υπήνεμες περιοχές, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ από το μεσημέρι και μετά, θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα τραπούν σε δυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Τοπικά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, αρχικά, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, την Παρασκευή πτώση και το Σάββατο μη αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δείτε live εικόνα:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ