ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Υπόθεση 19μηνου βρέφους - Δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια

Newsroom K

Θα βλέπουν το παιδί τους υπό όρους

Σε ανάδοχη οικογένεια, αποφασίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, να δοθεί η κηδεμονία του 19μηνου νήπιου που διαπιστώθηκε ότι έφερε σημάδια κακοποίησης και αμέλειας στο σώμα του.

Το πρωί της Τετάρτης (15/7) παρουσιάστηκαν εκ νέου ενώπιο Δικαστηρίου οι γονείς του νήπιου, οι οποίοι στο μεταξύ κατέθεσαν αίτημα ώστε να μπορούν να βλέπουν το παιδί τους.

Η απόφαση είναι οι γονείς να βλέπουν το 19 μηνών παιδί τους μία ώρα την εβδομάδα, στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας. Τον χρόνο και τόπο θα καθορίζει το Γρ. Ευημερίας.

Σημειώνεται ότι το παιδί πρώτα θα εξεταστεί από παιδοψυχολόγο.

Καταχωρίσθηκε η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου

Θυμίζουμε ότι, στις 22 Ιουλίου, οι γονείς αναμένεται να απαντήσουν στις 12 συνολικά κατηγορίες, που αναμένεται να τους απαγγελθούν. Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο προστέθηκε και η αδελφή της 24χρονης.

Στην προηγούμενη δικαστική διαδικασία, αποφασίστηκε όπως οι δύο αφεθούν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, κατέβαλαν εγγύηση και θα πρέπει να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Τα σημάδια στο σώμα του παιδιού

Όπως διαπιστώθηκε, το παιδάκι φέρει εκχυμώσεις, εκδορές και χτυπήματα, επίσης, φέρει σημάδια από δάχτυλα στο μάγουλο.Μάλιστα, φαίνεται ότι στο νήπιο προκλήθηκε δερματική αλλοίωση στο κεφάλι, το πρόσωπο, την κοιλιά και το στήθος. Οι ανακριτές της υπόθεσης υπολογίζουν ότι, τα σημάδια στο σωματάκι του παιδιού, είναι περίπου 20 ημερών.

Πώς προέκυψαν οι συλλήψεις

Πρώτη φόρεσε χειροπέδες για την υπόθεση η μητέρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 24χρονη μητέρα βρισκόταν με το παιδάκι στην Αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης εναντίον του 27χρονου συμβίου της, όταν λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας διαπίστωσε πως αυτό έφερε σημάδια κακοποίησης.

Κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού αλλά και σημάδια παραμέλησης του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Χειροπέδες στην συνέχεια, φόρεσε και ο 26χρονος πατέρας του 19μηνου βρέφους, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία, για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το πρωί της Τρίτης (7/7) οδηγήθηκε στο δικαστήριο η 24χρονη μητέρα για να ζητηθεί η κράτησή της, ωστόσο λόγω της μη εκπροσώπησης της από νομικό σύμβουλο και κατόπιν αιτήματός της, η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της αναβλήθηκε για την Τετάρτη (8/7).

Στον ίδιο χώρο εμφανίστηκε και ο 26χρονος πατέρας που καταζητείτο για την υπόθεση, οπόταν το ένταλμα σύλληψης του εκτελέστηκε αμέσως.

Η υπόθεση που διερευνάται εναντίον τους, αφορά τα αδικήματα βία στην οικογένεια, έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και επίθεση με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ