ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναστέλλουν την 24ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια την Τρίτη

ΚΥΠΕ

Την αναστολή της αυριανής 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας τους αποφάσισαν απόψε οι συντεχνίες των εργαζομένων στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων την Τρίτη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού Γιάννης Τσουρής, μετά τις εντατικές συσκέψεις που έγιναν σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και την έκκληση της αρμόδιας Υπουργού Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία διαβεβαίωσε, όπως ανέφερε, πως άμεσα θα αρχίσουν διαβουλεύσεις για επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από τη μη επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης, οι συντεχνίες των εργαζομένων αποφάσισαν όπως ανασταλεί η αυριανή απεργία.

Παράλληλα, συνέχισε, αύριο θα γίνει μεσολαβητική συνάντηση στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και οι συντεχνίες είναι έτοιμες να παραχωρήσουν προθεσμία 15 ημερών για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αξιώνουν επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης, όπως συμφωνήθηκε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου το 2016, μετά τις αποκοπές σε μισθούς και ωφελήματα, που είχαν αποδεχθεί για τη διετία 2014-2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση