ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε οκταήμερη κράτηση οι αλλοδαποί ύποπτοι για ληστείες σε ξενοδοχεία-

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα από τη Ρουμανία

ΚΥΠΕ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα από τη Ρουμανία ηλικίας 20, 22 και 28 χρόνων, που συνελήφθηκαν ως ύποπτα, για σειρά ληστειών, το τελευταίο διάστημα, σε παραλιακά ξενοδοχεία στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 02.00 σήμερα τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από εργαζόμενο σε παραλιακό ξενοδοχείο που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, ότι άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το χώρο υποδοχής του συγκροτήματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν οτιδήποτε αφού έγιναν αντιληπτοί.

Είκοσι λεπτά αργότερα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από γκαρσόνι άλλου παραλιακού ξενοδοχείου που βρίσκεται στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας ότι τρεις αλλοδαποί εισήλθαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να κλέψουν χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

'Οταν οι τρεις αλλοδαποί έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό του ξενοδοχείου, τράπηκαν σε φυγή, αλλά ένα από τα γκαρσόνια κατάφερε να αρπάξει τον ένα από αυτούς, ηλικίας 22 χρόνων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου συνέλαβαν τον αλλοδαπό ο οποίος κατονόμασε τους άλλους δύο επίδοξους ληστές ηλικίας 28 και 20 χρόνων. Και οι τρεις είναι από τη Ρουμανία.

Οι τρεις παραδέχθηκαν ότι πραγματοποίησαν τη ληστεία σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας στις 13 Μαρτίου 2016, καταφέροντας να αποσπάσουν χρυσαφικά ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Με δικαστικό ένταλμα έρευνας η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στα σπίτια των τριών όπου εντοπίστηκαν τα χρυσαφικά.

 

Νέα ενημέρωση:

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διατάγματα οκταήμερης κράτησης εναντίον τριών ατόμων από τη Ρουμανία ηλικίας 20, 22 και 28 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και διαρρήξεων. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 13 και 19 Μαρτίου 2016, στην Ορόκλινη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 13 Μαρτίου καταγγέλθηκε από δύο γυναίκες από τη Λευκωσία, που διέμεναν σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας, στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, ότι άγνωστοι διέρρηξαν το δωμάτιό τους ενώ αυτές απουσίαζαν.

Από έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο στο ξενοδοχείο από πισινή αλουμινένια ανοιγμένη πόρτα κινδύνου, αφού πρώτα την παραβίασαν με σωματική βία, και στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο από εσωτερική σκάλα.

Ακολούθως οι δράστες από το μπαλκόνι εισήλθαν στο δωμάτιο των γυναικών, από όπου έκλεψαν χρυσά δακτυλίδια και σκουλαρίκια, ρολόγια χειρός, ένα κινητό τηλέφωνο, 800 ευρώ σε μετρητά και ένα κλειδί αυτοκινήτου συνολικής αξίας άνω των 50 χιλιάδων ευρώ και δύο ζευγάρια γυαλιών ηλίου. Η Αστυνομία διαπίστωσε επίσης ότι παραβιάστηκε και το απέναντι δωμάτιο χωρίς ωστόσο οι δράστες να πάρουν οτιδήποτε από μέσα.

Η Αστυνομία παρέλαβε από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις ενώ από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι την διάρρηξη έκαναν τρεις άνδρες.

Σήμερα τα ξημερώματα ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας κατήγγειλε ότι τρεις άνδρες διέρρηξαν το χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου και όταν έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή χωρίς να κλέψουν οτιδήποτε.

Λίγο αργότερα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από γκαρσόνι σε άλλο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας ότι τρεις άνδρες, πιθανόν αλλοδαποί, μπήκαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να κλέψουν χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Όταν οι τρεις άνδρες έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο το γκαρσόνι κατάφερε να ακινητοποιήσει τον ένα από αυτούς.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου μέλη του ΤΑΕ αναγνώρισαν το άτομο που είχε ακινητοποιηθεί από το γκαρσόνι ως ένα από τα τρία άτομα που διέρρηξαν στις 13 Μαρτίου το δωμάτιο στο ξενοδοχείο απ’ όπου κλάπηκαν τα χρυσαφικά.

Ο 22χρονος ανακρινόμενος προφορικά παραδέχτηκε ενοχή και κατονόμασε τους άλλους δύο ως συνεργάτες του. Η Αστυνομία εντόπισε τα άλλα δυο άτομα να περιπλανώνται στη περιοχή και τα συνέλαβε. Ανακρινόμενοι οι δυο συλληφθέντες παραδέχθηκαν τη διάπραξη των τριών διαρρήξεων. Επίσης οι ύποπτοι παρέδωσαν τεκμήρια που κατείχαν και αποτελούσαν μέρος των χρυσαφικών που έκλεψαν στις 13 Μαρτίου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στα σπίτια των τριών υπόπτων, όπου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων, ρολογιών, και τιμαλφή που είναι μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας της μίας εκ των γυναικών από τη Λευκωσία.

Ο 22χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση με την οποία παραδέχθηκε ενοχή σε όλες τις υποθέσεις και κατονόμασε ως συνεργούς του τον 20χρονο και τον 28χρονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση