ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Πεδιαίος σταμάτησε την κυκλοφορία στο δημαρχείο Στροβόλου (βίντεο)

Η αστυνομία απεγκλώβισε και μαθητές από δημοστικό σχολείο στη Λακατάμεια

ΚΥΠΕ

Πολλά προβλήματα προκάλεσε και σε σχολεία η έντονη βροχόπτωση στη Λευκωσία, ευτυχώς με θετική κατάληξη. 

Τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απεγκλώβησαν με επιτυχία 8 μαθητές και δυο ενήλικες που είχαν λόγω της βροχής εγκλωβιστεί στο 5ο Δημοτικό Ιωάννη Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια. 

Την ανακοίνωση έκανε η Αστυνομία και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

Ξεχείλισε ο Πεδιαίος

Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λέει και το ρητό, κάτι που ισχύει για τη φωτογραφία με τον Πεδιαίο ποταμό. Η έντονη βροχή συνέτεινε στο να κατέβει ο ποταμός και να υπερχειλίσει περνώντας πάνω από τον δρόμο. Οι περιοχές Λακατάμιας και Στροβόλου, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις κυρίως για άντληση υδάτων από υποστατικά και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. 

Περίπου δέκα ήταν οι ανάλογες κλήσεις στη Λεμεσό, ενώ από την πυροσβεστική σημειώνεται πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. 

Προσοχή στους δρόμους

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοινώσεις της Αστυνομίας έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος νερού στις λεωφόρους Λεμεσού και Σπύρου Κυπριανού καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσιας - Λεμεσου από τα φώτα τροχαίας "Καλησπέρα" μέχρι και έξοδο Τσερίου και καλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Τροόδους είχε σημειωθεί χαλαζόπτωση και όλοι οι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί και επικίνδυνοι και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Επίσης, λόγω έντονης βροχόπτωσης που είχε σημειωθεί στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Καλού Χωριού - Κοφίνου, η ορατότητα κατέστη περιορισμένη.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματος τους αναμμένα.

Η πρόγνωση για το βράδυ και αύριο 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μερικώς συννεφιασμένο καιρό και το βράδυ και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά μεμονωμένες ή ελαφρές βροχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Συννεφιασμένος ο καιρός και αύριο με τοπικά μεμονωμένες βροχές. Το απόγευμα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα ανέλθει αύριο στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση