ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:40
12°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

24ωρη απεργία αύριο στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι «ο οργανισμός , έχει προχωρήσει σε ανάθεση εργασιών στον ιδιωτικό τομέα»

Το εργατικό προσωπικό στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας κατέρχεται αύριο σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σαν αντίδραση στην αποξήλωση των υπηρεσιών του μέσω της ανάθεση των εργασιών στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ.
 
Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι «ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια επικαλούμενος αλλά και εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση και την αποστελέχωση, έχει προχωρήσει σε ανάθεση εργασιών στον ιδιωτικό τομέα σε όλο σχεδόν το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Έχει φροντίσει να μην επιδιορθώσει το στόλο των ειδικών οχημάτων που διέθετε για την συντήρηση και απόφραξη των φρεατίων και έχει καθηλώσει τα υφιστάμενα επικαλούμενος το ψηλό κόστος συντήρησης λόγω της ηλικίας τους».
 
Ως αποτέλεσμα, σημειώνεται, έχει προχωρήσει στην ανάθεση των υπηρεσιών αυτών στον ιδιωτικό τομέα με τεράστιο επιπρόσθετο κόστος.
 
Κατά τον ίδιο τρόπο, τονίζουν οι συντεχνίες, ενήργησε και με άλλες δραστηριότητες του οργανισμού, όπως η ανύψωση καλυμμάτων στους δρόμους, μικροκατασκευές οικοδομικού χαρακτήρα και συνδέσεις οικιών με το σύστημα.
 
ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ σημειώνουν ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εξέφραζαν την κάθετη διαφωνία τους με την πολιτική αυτή, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψιν. Αντίθετα, τονίζουν, ο οργανισμός έχει παγοποιήσει και τη απόφαση που πήρε το 2016 για πρόσληψη αριθμού εργαζομένων για πλήρωση των κενών θέσεων από τις αφυπηρετήσεις εργατικού δυναμικού, προκειμένου αν εκτελεστούν οι εργασίες αυτές από τις υπηρεσίες του Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ