ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έξω από τις τάξεις οι μαθητές

Δεν θέλουν εξετάσεις και απέχουν από τα μαθήματα τους την τρίτη περίοδο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απέχουν από τα μαθήματα τους την τρίτη περίοδο οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, ως μεσο διαμαρτυρίας στις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα της εκπαιδευσης και συγκεκριμένα στην εισαγωγή εξετάσεωων σε τριμηνιαία βάση. Οι μαθητές εκφράζουν ανησυχία ότι το εν λόγω μέτρο θα θέσει τους μαθητές σε συνεχή κατάσταση άγχους ενώ θα τους ωθήσει στα φροντιστήρια κσι τα ιδιαίτερα μαθήματα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις, όπως αναφέρουν.

Μάλιστα Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών έχει προχωρήσει σε δημοψήφισμα, στο οποίο συμετείχαν περίπου το 50% των μαθητών, το αποτέλεσμα του οποίου θα επιδοθεί σήμερα στις εννέα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της μονόωρης αποχής από τα μαθήματα τους.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαιδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούη σδήλωσε στο Τρίτο ότι οι κανονισμοί λειτουργία των δημόσιων σχολείων έχει συμφωνηθεί εδώ και πολλούς μήνες, και στις διαβουλεύσεις συμμετείχε και η ΠΣΕΜ. Ανέφερε δε ότι το δημοψήφισμα της οργάνωσης των μαθητών δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση