ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 06:00
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους της ΕΜΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΕΟ - ΣΕΚ, σημειώνεται πως η 48ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαρτίου

Στην υλοποίηση της 48ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει πριν από ένα μήνα, προχωρούν οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), αφού όπως αναφέρουν δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθεί το θέμα της εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης του 2013.

Με ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΕΟ - ΣΕΚ, σημειώνεται πως η 48ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαρτίου, ενώ μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι καλούν τους εμπλεκόμενους να επιλύσουν το πρόβλημα.

Σημειώνεται ακόμη πως «οι εργαζόμενοι δεν διεκδικούν αυξήσεις, αλλά αποκατάσταση των παραχωρήσεων που έκαναν από τους μισθούς και τα ωφελήματά τους από το 2014», ενώ υπογραμμίζεται πως «η πλήρης αποκατάσταση των παραχωρήσεων δεν αποτελεί σημείο διαπραγμάτευσης, αλλά υποχρέωση της εταιρείας».

Οι εργαζόμενοι, προστίθεται, έδωσαν αρκετό περιθώριο χρόνου - ένα μήνα - για παρεμβάσεις και διεξαγωγή διαλόγου για την επίλυση της εργατικής διαφοράς, «χωρίς όμως να υπάρξει αποφασιστικότητα και ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η εταιρεία εξακολουθεί να παραπέμπει το θέμα στο Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο στην εταιρεία».

Διαμηνύουν ακόμη πως η απεργία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, «γι’ αυτό και ως ένδειξη των προθέσεων μας δίνουμε περιθώριο 2 εβδομάδων μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης της απεργίας ως μια ύστατη ευκαιρία οριστικής επίλυσης του ζητήματος, στη βάση της υποχρέωσης της εταιρείας για πλήρη επαναφορά των παραχωρήσεων».

Τέλος, οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού και απολογούνται για την ταλαιπωρία, υποδεικνύοντας πως «όταν η εργοδοτική πλευρά αρνείται να τους επιστρέψει μετά από τέσσερα χρόνια τις σημαντικές παραχωρήσεις που έκαναν μέσα σε μία νύκτα, τότε δεν έχουν άλλο τρόπο διεκδίκησης από την απεργία».

Πριν από ένα ακριβώς μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ είχαν προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ενώ είχαν εξαγγείλει την πρόθεση τους για 48ωρη απεργία εάν δεν υπήρχε οποιαδήποτε ικανοποίηση του αιτήματος τους για εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ