ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:42
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αιμιλιανίδου για θάνατο 14χρονου: Αποφασισμένοι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

Newsroom K

Προχωρά σε έρευνα η Επίτροπος Διοικήσεως σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, για διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας κατά παντός υπευθύνου από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχέση με τον θάνατο του 14χρονου παιδιού.

«Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο ενός παιδιού. Έχω επιλέξει αυτές τις μέρες να μην προβώ σε δηλώσεις γιατί ακριβώς ήθελα να δω όλα τα γεγονότα όπως υπάρχουν στους φακέλους για αυτή την υπόθεση. Σήμερα έχω υποβάλει αίτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο γιατί υπάρχουν εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, χωρίς να σημαίνει ότι προκαταλαμβάνω ευθύνες» σημείωσε η κ. Αιμιλιανίδου.

Η προθεσμία για ολοκλήρωση της έρευνας έχει οριστεί στους δύο μήνες

Όπως εξήγησε «υπάρχουν τέσσερις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης η οποία άρχισε από το 2007 και συνεχίστηκε μέχρι το 2019. Υπέβαλα την πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί στο υπουργικό όπως γίνει μία ανεξάρτητη έρευνα για όλα τα γεγονότα τα οποία αφορούν την υπόθεση. Το Υπουργικό έχει ορίσει την Επίτροπο Διοικήσεως όπως προχωρήσει σε ανεξάρτητη έρευνα κατά παντός υπευθύνου».

«Αυτό δεν θα αλλάξει το τραγικό γεγονός το οποίο έχει συμβεί, ωστόσο έχουμε μια υποχρέωση. Να δούμε τα γεγονότα αντικειμενικά και γι'αυτό έχει οριστεί η επίτροπος όπου με βάσει τον νόμο ο οποίο διέπει τις εξουσίες της, δύναται να διερευνήσει όλα τα θέματα τα οποία έχουν προκύψει. Βάσει αυτού του νόμου μπορεί, εάν κρίνει ότι κατά την διάρκεια της έρευνας και τις διερεύνησης των θεμάτων που αφορούν τον θανάτου του παιδιού, προκύπτουν αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε, εάν είναι ποινικά να τα παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα για τις δέουσες ενέργειες και εάν είναι πειθαρχικά να τα παραπέμψει στις αρμόδιες αρχές» σημείωσε. Παράλληλα διευκρίνισε πως η προθεσμία για ολοκλήρωση της έρευνας έχει οριστεί στους δύο μήνες.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα για άρνηση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην παράδοση του φακέλου προς την Αστυνομία, η υπουργός διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Έχουμε καθήκον, εφόσον υπάρχει μια απόφαση σήμερα και ήταν γνωστή ότι θα γινόταν μια ανεξάρτητη έρευνα, να ζητήσουμε την συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα κατά ο φάκελος της συγκεκριμένης έρευνας θα πρέπει να παραδοθεί στην Αστυνομία».

«Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις η οποίες κατόρθωσαν να προφυλάξουν και παιδιά και οικογένειες. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι σε αυτή την υπόθεση έχουμε τον θάνατο ενός παιδιού. Όπως έχει συγκλονιστεί ολόκληρη η κοινωνία, έχω συγκλονιστεί και εγώ» σημείωσε.

Τα γεγονότα

Ο 14χρονος βρέθηκε νεκρός το κρεβάτι του την Πέμπτη (05/09). Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητα έκαναν λόγο για φερόμενη καταπίεση που υφίστατο στον ανήλικο από τον πατέρα του ο οποίος δεν τον άφηνε να πηγαίνει σχολείο, εξαναγκάζοντας τον να εργάζεται. Ανάλογη τύχη όσον αφορά την φοίτηση τους σε σχολείο λέγεται ότι είχαν και τα μικρότερα αδέλφια του 14χρονου.

Εξάλλου, σε σχέση με την μητέρα των παιδιών, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν βρίσκεται στο σπίτι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα της εν λόγω οικογένειας ήταν γνωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, καθώς και στην κοινοτική αρχή. Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά, τα οποία προσπαθήσαμε να απαντήσουμε, συλλέγοντας επιπρόσθετες πληροφορίες και μαρτυρίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ