ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:41
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αναβάθμιση πεζοδρόμων σε περιοχές της Λευκωσίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εξωραϊσμός εμπορικών πινακίδων, η δημόσια παρέμβαση φέρει το όνομα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ»

Έχουν τεθεί οι βάσεις για την πραγματοποίηση ενός σημαντικού έργου για την αισθητική ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου, διαφυλάσσοντας τον χαρακτήρα και την ταυτότητά της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται, η δημόσια αυτή παρέμβαση φέρει το όνομα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» και είναι ένα φιλόδοξο έργο ολοκληρωμένης ανάπλασης και αναβάθμισης του σημαντικού εμπορικού πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου της Λευκωσίας το οποίο θα υλοποιηθεί σε στάδια.

Τα συμβόλαια της πρώτης φάσης του έργου υπογράφηκαν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 με την εταιρεία Α.Μ.ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ, προστίθεται και αναφέρει ακόμα ότι, το πρώτο στάδιο του έργου «Εξωραϊσμός Εμπορικών Πινακίδων και Αναβάθμιση Πεζοδρόμων» θα αρχίσει την 1η Μαρτίου 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στα πλαίσια των εργασιών, θα αφαιρεθούν επιγραφές, φωτεινών και μη, θα τοποθετηθούν νέες, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τους όρους που αφορούν τις άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί και του Σχεδίου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ θα γίνει και μερική επιδιόρθωση όψεων στα σημεία βελτίωσης των πινακίδων.

Στόχος του Δήμου, αναφέρεται, «είναι η δημιουργία μιας περιοχής υψηλής αισθητικής και λειτουργίας- ενός συνόλου πεζοδρόμων, δρόμων, καταστημάτων και υποστατικών - που να συνάδουν με τις αρχές που διέπουν την προστασία, ανάδειξη και σύγχρονη λειτουργία των ιστορικών κέντρων των πόλεων μεταμορφώνοντας την πόλη μας σε μια πρωτεύουσα με ψηλή περιβαλλοντικής ποιότητας».

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην πολιτική της αναβίωσης της Παλιάς Λευκωσίας και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, στη διατήρηση του αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής, στην αξιοποίηση του υφιστάμενου οικοδομικού δυναμικού, στην προσέλκυση νέων κατοίκων και στην ενδυνάμωση των υφισταμένων δραστηριοτήτων, καταλήγει τέλος η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ