ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Ανεστάλησαν από το ΥΠΑΜ οι βολές στο Πεδίο Βολής της Ξυντούς

Newsroom K

Οι κάτοικοι της περιοχής παρενέβησαν στη διεξαγωγή της προγραμματισμένη άσκηση με αποτέλεσμα την διακοπή της

Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει την απογοήτευσή του για τη σημερινή παρέμβαση από κατοίκους της περιοχής της διεξαγωγής της προγραμματισμένης άσκησης (βολή αντιαρματικού όπλου) στο Πεδίο Βολής Ξυντούς που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι μέχρι σήμερα, έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της κοινότητας, για οριστική ρύθμιση των ζητημάτων που απασχολούν την κοινότητα. Οι μελέτες οι οποίες ζητήθηκαν από την κοινότητα, είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην περιβαλλοντολογική μελέτη, το Υπουργείο Άμυνας αναμένει εδώ και καιρό να υποβληθούν από τον σύμβουλο μελετητή της κοινότητας Αγίας Μαρίνας, οι τεχνικοί όροι ώστε να προκηρυχθεί ανάλογος διαγωνισμός για να ξεκινήσει η μελέτη, τα έξοδα της οποίας θα επωμιστεί το Υπουργείο.

Περαιτέρω, με οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, έχουν ανασταλεί συγκεκριμένου τύπου βολές με μοναδικό σκοπό την απάμβλυνση των ανησυχιών των κατοίκων της κοινότητας.

Η χρήση των πεδίων βολής είναι αναγκαία για την επιχειρησιακή εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, ενισχύοντας την άμυνα της χώρας. Ταυτόχρονα, λαμβάνονται πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας, τόσο του στρατιωτικού προσωπικού, όσο και των πολιτών που βρίσκονται εγγύς των πεδίων βολής.

Το Υπουργείο Άμυνας, όπως επισημαίνει, «απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται τους πολίτες και σε κάθε περίπτωση που προκύπτει θέμα, δεν το βάζει κάτω από το χαλί. Την ίδια στιγμή, όμως, αναμένει από τους πολίτες να τους διακατέχει η ανάλογη ευαισθησία στον τομέα της άμυνας, την στιγμή που η πατρίδα μας είναι υπό κατοχή».

Για την συγκεκριμένη βολή, παρόλο που γίνονται ενέργειες μετά από συνεννόηση με εκπροσώπους της κοινότητας ως αναφέρθηκε προηγουμένως και παρόλο που είχε γίνει ενημέρωση για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, δυστυχώς διαπιστώνεται να γίνεται εκμετάλλευση του θέματος με κύριο στόχο την οριστική κατάργηση του υπό αναφορά Πεδίου Βολής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ