ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:43
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Άνοιξε το οδόφραγμα Κάτω Πύργου - Λιμνίτη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο κοινοτάρχης κάτω πύργου χαιρέτησε την εξέλιξη και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική του παρέμβαση

Γύρω στις 09:30 σήμερα άνοιξε το οδόφραγμα Κάτω Πύργου- Λιμνίτη, με την προσέλευση στο άνοιγμα να είναι μειωμένη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διάνοιξης οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέα Καρό, εξέλιξη που χαιρετίζει με δήλωση στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, στον οποίο είχε ανακοινώσει το άνοιγμα του οδοφράγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 24 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρός χαιρέτησε την εξέλιξη και την απόφαση για το άνοιγμα του οδοφράγματος και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική του παρέμβαση, η οποία, όπως είπε, υπήρξε καταλυτική για τη διάνοιξή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρός, το οδόφραγμα του Λιμνίτη θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής Τηλλυρίας και της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς. Το οδόφραγμα, ανέφερε, άνοιξε στις 9:30 το πρωί με μειωμένη προσέλευση, αφού βρισκόμαστε, όπως εξήγησε, περί τα τέλη της εβδομάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Καρό, το οδόφραγμα Κάτω Πύργου Λιμνίτη είναι ένα οδόφραγμα τοπικής σημασίας για την περιοχή το οποίο παρέμεινε κλειστό γύρω στους τρεις μήνες με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο οδόφραγμα, συνέχισε, γίνεται έλεγχος για την θερμοκρασία των διερχομένων και έλεγχος για το τεστ κορωνοϊού. Όπως ανέφερε ο κ. Καρός οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνταν αφάνταστα όλο αυτό το διάστημα .

Η διαδρομή του “πήγαινε – έλα”, είπε χαρακτηριστικά είναι πολύ κουραστική αφού ισοδυναμεί με έξι ώρες ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της περιοχής, ανάμεσα τους και φοιτητές.

Ενδεικτικά ο κ. Καρός ανέφερε πως κάτοικοι των περιοχών Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και Πωμού για να προλάβουν τα δύο μικρά λεωφορεία που φεύγουν καθημερινά από τον Πύργο Τηλλυρίας για τη Λευκωσία για εργασία, ξυπνούν τις πρώτες πρωινές ώρες αφού αυτά ξεκινούσαν στις 03:00 η ώρα το πρωί, ενώ προηγουμένως ξεκινούσαν δύο ώρες αργότερα στις 05:00 από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Υπάρχουν, είπε, φοιτητές που πηγαινόερχονται καθημερινά στα Πανεπιστήμια στη Λευκωσία όπου φοιτούν, αλλά και μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που πηγαίνουν σε Αστρομερίτη, Περιστερώνα, Ακάκι, Κοκκινοτριμιθιά, για φροντιστήρια.

Ο κ. Καρός αναφέρθηκε και στο οδόφραγμα των Κοκκίνων εκφράζοντας την ελπίδα να ανοίξει και αυτό, αφού είναι, όπως είπε, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Θα κάνουμε είπε, "τις προσπάθειες μας μέχρι να ανοίξει και αυτό".

Σημειώνεται πως το άνοιγμα του οδοφράγματος Κάτω Πύργου - Λιμνίτη ανακοίνωσε το πρωί της 24ης Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους χαιρέτισε την απόφαση για το άνοιγμα του οδοφράγματος που θα απαμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της περιοχής με τη διακίνηση τους.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαιρετίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαιρετίζει το άνοιγμα του σημείου διέλευσης του Λιμνίτη, σε συνέχεια της δέσμευσης των ηγετών και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ να συντονίσουν τις ενέργειες για τις διελεύσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης Αλίμ Σιντίκ.

Η ειρηνευτική δύναμη είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια προς τις δύο κοινότητες σε σχέση με το άνοιγμα και των υπόλοιπων σημείων διέλευσης, είπε ο κ. Σιντίκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ