ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αίσιο τέλος για τον Τ/κ που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί (φωτος, βίντεο)

Newsroom K

Εχασε την ψυχραιμία του όταν αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του για να εκτελέσουν ένταλμα δικαστικού διατάγματος έξωσης.

Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες ο Τουρκοκύπριος Μπραρίς Ζιγά που ανέβηκε στη στέγη του σπιτιοιύ του και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί έχει κατεβεί. Γύρω στις 10.00 το πρωί τέθηκαν σε συναγερμό οι Αρχές μετά από πληροφορία ότι άνδρας βρισκόταν πάνω σε στέγη σπιτιού στη Λάρνακα, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

Ο Τ/κ, 41ος ετών και κάτοικος Λάρνακας,  έχασε την ψυχραιμία του όταν αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του γύρω το πρωί για να εκτελέσουν ένταλμα δικαστικού διατάγματος έξωσης.

Ο άντρας στη συνέχεια ανέβηκε στη στέγη παίρνοντας ένα παγούρι που εικάζεται από την Αστυνομία ότι επεριέχει εύφλεκτη ύλη απειλώντας να αυτοπυρποληθεί. Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως μέλη της Αστυνομικής δύναμης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έσπευσαν και διαπραγματευτές της δύναμης για να τον μεταπείσουν.

Ο ίδιος ήθελε να μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ζητούσε να μιλήσει και με τον υπουργό Εσωτερικών. Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν  η σύζυγoς και τα τέσσερα παιδιά του. 

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Έπαρχος Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, ανέφερε ότι η εν λόγω οικογένεια Τουρκοκυπρίων κατέλαβε παράνομα τη συγκεκριμένη κατοικία εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όπως εξήγησε, τώρα πρέπει να γίνει ανάκτηση της κατοικίας για να παραχωρηθεί σε οικογένεια που πρέπει οπωσδήποτε να στεγαστεί.

Ο κ. Χατζηστεφάνου πρόσθεσε πως στους Τουρκοκύπριους έγινε πρόταση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για μεταστέγασή τους σε τέσσερις άλλες κατοικίες, παρ' όλα αυτά όλες οι προτάσεις απερρίφθησαν εκ μέρους τους. Ανάλογη πρόταση τους έκαναν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με πληρωμή του ενοικίου από το κράτος, αλλά κι αυτή έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης.

Καταλήγοντας, ο Έπαρχος είπε ότι οι προτάσεις των αρμοδίων είναι εκεί και εναπόκειται στην οικογένεια να επιλέξει το πού θα μεταστεγαστεί.

Δηλώσεις του Μπραρίς Ζιγά

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο 24news ο 41χρονος Τ/κ, Μπραρίς Ζιγά, παρουσιάστηκε μετανοιωμένος και απολογήθηκε για την ενέργεια του αλλά τόνισε πως ήταν η μόνη του λύση. Όπως είπε, αυτό που ζητά είναι ένα σπίτι όπου ο ίδιος και η οικογένειά του να μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα. Ο Μπραρίς είναι πατέρας τεσσέρων παιδιών, οι τρεις του κόρες είναι 17, 11 και 8 ετών ενώ ο γιος του είναι 8 χρονών.

Διαμαρτυρήθηκε και η σύζυγος

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η σύζυγος του 41χρονου διαμαρτυρήθηκε επειδή όλες οι κατοικίες που προτάθηκαν στην οικογένεια δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να τους φιλοξενήσουν. Όπως δήλωσε είναι μικρά σπίτια και δεν μπορεί να πάει τα τέσσερα παιδιά της σε τόσο μικρούς χώρους. Επίσης φίλος της οικογένειας, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στηρίζει πλήρως την θέση της συζύγου του 41χρονου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ